Endnu en gang har Volkswagen valgt at tilbyde Edition-modeller af deres mindste varebil Caddy Cargo – og det er både standard- og Maxi udgaven.

Også minibusudgaven kan leveres som Edition model – endda med panorama-glastag.

Start af produktion af modelår 2025 er sat i gang på Poznań-fabrikken i Polan – og tyske forhandlere har den allerede i slutningen af maj.

21 år med Caddy

“Caddy Edition er vores designmæssige højdepunkt i Caddy-produktlinjen,” siger Albert Kirzinger, chefdesigner hos Volkswagen Erhvervsbiler (VWCV).

Den første Caddy kom tilbage i 2003 – og gennem årene har dieselmotoren været den mest efterspurgte. Inden længe vil den også blive tilbudt i en plug-in udgave – mens der ikke er planlagt en eludgave.

Edition betegnelsen begyndte i øvrigt ikke på Caddy serien, men på den femte generation af Volkswagen Transporter, der også kom på markedet i 2003.

Teknisk set

Hele Caddy serien – inklusive Edition – fås med to TSI benzinmotorer med 85 kW (115 hk) med manuelt gearskift eller DSG automatgear.

Der er to TDI motorer med henholdsvis 75- og 90 kW (102- og 122 hk). Førstnævnte med manuelt gear, den anden med DSG gear.

Flere motorvarianter dukker op senere på året, men allerede nu kan man bestille sin Caddy Cargo med 4Motion firehjulstræk – og den særlige udgave PanAmericana.

Flere sikkerhedssystemer

I 2025-udgaverne af Caddy bliver der flere sikkerheds-assistentsystemer – og det er især udtalt i Edition udgaven.

Alle Caddy-modeller vil nu som standard være udstyret med dynamisk skiltegenkendelse, fartpilot, parkerings-assistent og trætheds-assistent.

Der kan også nævnes side- og gardinairbags, et multifunktionskamera, linjevogter og nødbremse med fodgænger- og cyklistovervågning.

ChatGPT funktion

En anden ny standardfunktion i Cargo-modeller er multifunktionsrattet, som allerede er tilgængeligt i minibus-versionerne.

Alle modelvarianter har nu et digitalt kombi-instrument som standard, og minibus-udgaver har et nyt, større infotainment-system med 10 tommer display.

Fremover vil stemmeassistenten være tilgængelig som ekstraudstyr – den vil desuden komme med ChatGPT-funktion sammen med VW Connect Plus.

Sorte elementer

Ud over taget, der er lakeret i højglans sort, som fås som ekstraudstyr med integreret panoramasoltag i Caddy Cargo Edition, er bilen specielt udstyret med sorte tagskinner, tonede ruder og LED-lygter for og bag.

Et sort ventilationsgitter foran, en hækspoiler med sort underside samt sortmalede spejlafdækninger og skydedørsskinner hører også til designet.

Som standard er Caddy Edition også udstyret med 17-tommer sorte alufælge.

Candy White lakering

Den kontrasterende effekt af disse sorte Edition-funktioner klæder den særlige Edition lakering ”Candy White.”

De forreste og bageste kofangere er lakeret i køretøjets farve. Bogstaver på bagsiden og siderne viser tydeligt, at det er en Edition-model.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk