Citroën lancerer nu en ny udgave af C4 Cactus, som i mange måneder var Citroëns mest solgte gulpladebil – og som fortsat af populær som Van.

Der er tale om Danmarks mest solgte gulpladebil foruden den bedst sælgende varebil totalt set hos Citroën med betegnelsen Funky Van. Samtidig opnåede den titlen Årets Bil i Danmark.

Det var i 2015, men nu kommer Citroën C4 Picasso i en ny udgave. Den nye Citroën C4 Cactus forventes at lande i Danmark i 2. kvartal af 2018.

Tilbage til rødderne

Netop C4 Cactus er en meget speciel bil – ikke bare af udseende, men også af betydning for Citroën.

C4 Cactus var den første model på mærkets rejse ”tilbage til rødderne”, og den første model i den nye designstrategi med modet til igen virkelig at turde skille sig ud fra konkurrenterne.

Der er ingen tvivl om, at C4 Cactus er helt sin egen, fyldt med gennemtænkte og ikoniske løsninger – og så var den den første Citroën med de karakteristiske ”Airbumps.”

Et flyvende tæppe

Citroën C4 Cactus bliver nu den første bil i Europa, der bliver udstyret med Progressive Hydraulic Cushions (PHC), som giver fornemmelsen af det magiske flyvende tæppe, som Citroën-biler har været så kendte for – lige fra ID19’s tid.

Den nye C4 Cactus Van er en rummelig 5-dørs bil, som er blevet opgraderet på såvel teknologi, køreegenskaber og komfort.

Modellen er ud over det nye affjedringssystem også den første med Citroëns nyudviklede Advanced Comfort Seats, der som en del af Citroën Advanced Comfort skal give køreglæde til alle i bilen.

Ændret platform

Den nye C4 Cactus kendes på sin brede front, de redesignede sider med en mindre og lavere version af de karakteristiske Airbumps samt en bagende med nye 3D-effekt LED lygter.

C4 Cactus bygges på en opgraderet PF1 platform PSA’s fabrik i Madrid, og med en akselafstand på 2.60 m og et relativt kort udhæng.

Som det er tilfældet med Citroën C3 og C3 Aircross er der mange valgmuligheder for farver og indretning.

Højt sikkerhedsniveau

C4 Cactus kommer med benzinmotoren PureTech med 82-, 110 hk- og 130 hk med manuel eller automatisk gearkasse. Med dieselmotor yder den henholdsvis 100- og 120 hk. 120 hk maskinen dukker op med automatgear i efteråret 2018.

Citroën har satset meget på trafiksikkerhed – og bilen kan fås med bl.a. nødbremse, linjevogter, bakkamera, Park Assist, Blind Spot system, skiltegenkendelse, advarsel mod træthed og antispin systemet Grip Control.

Man kan også parre sin mobiltelefon med bilens touchscreen, der kan fås tilslutning til 3D navigation med stemmegenkendelse – og så har den Connect Box nødsystem, så man sættes i forbindelse med nødhjælp ved ulykker og nedbrud.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk