(HANNOVER)

DAFs nye XD-serie er kåret til International Truck of the Year 2023.

Prisen blev uddelt ved et stort gallashow mandag 19. september på IAA-messen i Hannover, hvor Harald Seidel, præsident for DAF Trucks, fik overrakt prisen.

Med 134 point vandt den hollandske lastbilfabrik afstemningen foran to andre kandidater, Scanias Super-serie med ny langtursdrivline samt Mercedes-Benz Actros med 3. generation af OM 471-motoren.

Distribution og anlæg

DAF XD er udviklet til distribution og anlægskørsel, og den nye serie bygger på samme platform som langtursserierne XF, XG og XG+.

Juryen fremhæver bl.a., at den nye XD-serie markant forbedrer det direkte udsyn (en nøglefaktor for distributionslastbiler), kabineplads, aerodynamikken, brændstofeffektivitet, komfort og sikkerheden.

Nye standarder

”Med introduktionen af den nye XD-serie har DAF leveret en ny lastbilfamilie til distribution, som sætter nye standarder i branchen. Samtidig er den nye XD en velegnet platform til kommende generationer af batterielektriske køretøjer,” siger Juryformand Gianenrico Griffin .

Prisen som International Truck of the Year (IToY) – Årets Lastbil i Europa – har været uddelt siden 1977 . I dag udgøres juryen af 24 lastbiljournalister fra førende fagmedier over hele Europa.

Danmark er repræsenteret ved Lastbil Magasinets redaktør, Rasmus Haargaard.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk