(HANNOVER)

Mercedes-Benz Trucks’ eActros LongHaul – en konceptprototype til tung langdistancetransport – har vundet Truck Innovation Award 2023.

Den prestigefyldte pris blev overrakt til Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks, under IAA Transportation messen i Hannover, Tyskland.

Truck Innovation Award anerkender de enorme teknologiske ændringer og energiomstillinger inden for bilindustrien. Prisen uddelest af juryen International Truck of the Year (IToY).

Hurtigopladning

Denne gruppe består af 25 journalister, der repræsenterer lastbilmagasiner fra Europa og Sydafrika.

Med 112 stemmer vandt Mercedes-Benz eActros LongHaul over ZF eTrailer, den fuldelektriske Volta Trucks Zero-serie og Faun brintkøretøj til kommunale opgaver.

Juryen fremhævede de avancerede egenskaber ved eActros LongHaul, som anvender hurtigopladning med lang levetid for lithium-jernfosfat-celleteknologi (LFP) og for hastigheden i Mercedes-Benz Trucks’ F&U-proces.

Test begyndte i 2020

Faktisk, annonceret for første gang i 2020, er eAc-tros LongHaul allerede under intensiv test, og er klar senere i år som prototype. Produktionsmodel er fabrikken parat med i 2023.

ITOY-journalisterne satte også pris på de kompakte dimensioner af trækkeren, der inden for en akselafstand på kun fire meter rummer tre batteripakker med en samlet kapacitet på over 600 kWh – og to elektriske motorer som en del af en ny e-aksel med en kontinuerlig ydelse på 400 kW.

Nyt kapitel

“Mercedes-Benz eActros LongHaul åbner et nyt kapitel for e-mobilitet. Det er et bevis på, at overgangen til CO2-neutral langdistance-transport er et opnåeligt mål, der bygger på højteknologiske løsninger og kontinuerlige F&U-bestræbelser,” udtaler juryformand Gianenrico Griffini, Italien.

I henhold til IToY’s regler skal én af de nominerede til Truck Innovation Award være et køretøj med avanceret teknologi med en totalvægt på over 3,5 tons udstyret med en alternativ drivline eller et alternativt brændstofsystem.

Ellers skal den indeholde specifikke højteknologiske løsninger vedrørende tilslutningsmuligheder (semi- eller fuldt autonome kørselssystemer), konvojkapacitet eller avancerede hjælpesystemer så som fjernbetjening.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk