Ifølge Deutsche Post og samarbejdspartnerne Ford og RWTH er det ren spionage, at Daimler under falsk navn har lejet den elektriske Streetscooter.

Elektriske biler til distribution er fremtiden – og Deutsche Post og DHL har i flere år brugt deres helt specielle StreetScooter til at omdele post og pakker i tyske byer.

Køretøjet har succes – og nu er man hos Daimler blevet interesseret i at se nærmere på det særlige køretøj.

Lejede under dække

Derfor lejede man en StreetScooter – men ikke i sit eget navn, men under dække af et firma, der arbejder med hjemmepleje.

Problemet er, at firmaet ikke eksisterer – så inden køretøjet blev afleveret, satte man en GPS enhed i køretøjet, og nu er det sporet til Daimlers testanlæg. Det skriver bl.a. Der Spiegel og flere fagmedier.

Det har fået Deutsche Post og deres samarbejdspartnere Ford (som producerer StreetScooter i XL udgave) og producenten af StreetScooter, RWTH i Aachen til at beskylde Daimler for spionage.

Normal praksis

Hos Daimler forstår man ikke anklagen, for bilfabrikkerne plejer helt åbenlyst at anskaffe sig konkurrenters køretøjer – og sågar splitte dem ad, som VOTY’s udsendte bl.a. har set hos Renault i Paris.

Problemet er måske mere, at man har anskaffet sig bilen under falsk identitet, nemlig at bilen skulle køre for et hjemmeplejefirma i Frankfurt am Main.

Men firmaet eksisterer altså ikke. Derfor blev der sendt jurister til Stuttgart, hvor Daimler har hovedsæde.

Ulovligt bygget ?

De forlangte at få køretøjet udleveret. Og det accepterede Daimler, der dog i et brev dagen efter understregede, at det, som man havde gjort, var normal praksis.

Efterfølgende har myndighederne fået et tip om, at StreetScooter indeholder tre dele af bly på 1,6 gram, som man ikke havde opdaget før – om tippet er fra Daimler, det vides ikke.

Mon ikke fortsættelse følger.

StreetScooter:
• 20.4 kWh lithium-ion batteri
• 50-80 km rækkevidde.
• 80 km/h i topfart.
• 30 kW electrisk motor, forhjulstræk.
• 650 kg nyttelast.
• 4.5-7 opladningstid.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk