Nu er det en realitet. Daimler Truck AG og Volvo Group har netop meldt ud, at et joint-venture samarbejde om brændselscelle-forskning er på plads.

Allerede i november i fjor meldte de to lastbils-mastodonter, der er nummer ét og to i verden, at de havde indgået en forpligtende aftale om samarbejdet.

En foreløbig og ikke bindende aftale var endda allerede indgået i april 2020.

Ledende global produktion

Volvo Group har erhvervet 50 procent af aktiverne i det eksisterende selskab Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co KB for cirka 4,5 mia. kroner (0,6 mia. euro) på kontant og skyldnerfri basis, som det hedder.

Ambitionen er at skabe en ledende, global producent af brændselsceller – og hjælpe verden med at tage et større skridt mod en klimaneutral og miljørigtig transport i 2050.

cellcentric

I forbindelse med samarbejdet skifter virksomheden navn til ”cellcentric GmbH & Co. KG.”

Joint-venture selskabet skal udvikle, producere og gøre serieproduktion kommerciel hovedsageligt til brug i tunge lastbiler – men også til andre formål.

Hovedmålet for de to virksomheder er at indlede kundetests af brintdrevne brændselscelle-lastbiler om cirka tre år, og begynde serieproduktion i løbet af anden halvdel af dette årti.

Fortsat konkurrenter

Daimler Truck og Volvo Group har ligevægtige interesser i joint-venture samarbejdet – men de to store lastbilsproducenter skal fortsat konkurrere på alle andre områder .

Det vil sige i lastbilsteknologi generelt og integrering af brændselscelle-teknikken i lastbiler.

De to koncerner producerer lastbiler over hele jordkloden, så samarbejdet kan skabe vidtrækkende og positive resultater for miljøet overalt.

Entreprenørmaskiner

Daimler sælger Mercedes-Benz og Fuso world wide og har bl.a. Freightliner i USA ligesom en række brands i Østen.

Volvo Group står bag Volvo- og Renault Trucks i Europa samt Volvo Trucks world wide, UD Trucks i Japan og bl.a. Mack Trucks i USA.

Dertil kommer Volvo Groups entreprenør-division, Volvo Construction Equipment, hvor brint som drivmiddel på sigt vil være en logisk løsning.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk