Uheldene havde været for mange gennem især midterste del af årets Dakar Rally for det hollandske De Rooy team og deres Iveco lastbiler.

Det teamet endelig begyndte at undgå uheldene – efter at to af teamets deltagere var udgået – var det for sent at indhente de tre stærkt kørende Kamaz-kørere, der endte med at overtage hele podiet.
De sidste etaper var ikke udlagt til lastbiler med bl.a. smalle veje og skovveje, hvor man ikke kunne agere.

Forspringet for stort
Der skulle satses de sidste 128 km. af løbet til målet i Chiles hovedstad Santiago – men forspringet var for stort.

Et par af specialprøverne gik godt og hollænderen kom i front, men selv om han bliver etapens næsthurtigste efter landsmanden Peter Versluis i MAN og De Rooys makker Biasion på dagens tredjeplads, så var russerne kun op mod 2 minutter efter – det var for lidt for hollænderen.

41 minutter foran De Rooy
Vindende Eduard Nikolaev i Kamaz endte suverænt på 1. pladsen I løbet for lastbiler over 37 minutter foran sine to landsmænd på 2.- og 3. pladsen – så De Rooy var således 41 minutter og 16 sekunder fra at gentage 1. pladsen fra 2012.

René Kuipers fra De Rooy teamet slutter 27.01 minutter efter – og fik en 9. plads næsten fire timer efter vinderen og italienske Biasion fra samme team var knap fem timer efter vinderen på en 13. plads.

Gerard de Rooy var skuffet: Hvad skal jeg sige? Perfekt truck, super konditioner – men ingen trofæ. Mere sagde han ikke – men tavshed siger ofte mere end ord.

Peterhansel i Mini totalvinder
Vinder af personbilsafdelingen i årets Dakar Rally – og samlet vinder – blev franskmanden Stéphane Peterhansel i Mini All4 Racing.

Det er 11. gang, at han vinder løbet – seks gange med motorcykel og fem gange med bil.

Motorcyklernes 1. plads satte franske Cyril Deprés sig på med sin KTM, mens argentinske Marcos Patrocelli vandt den særlige QUAD-klasse for små ATV-maskiner på Yamaha.

Resultat Dakar Rally lastbiler:
1.Nikolaev
2.Mardeev,   37,10 min. efter
3.Karginov,   37,57 min. efter
4.De Rooy,   41,16 min. efter
5.Kolomy,  1.01,47 min. efter
9.Kuipers,  3.53,50 min. efter
13.Biasion, 4:48:08 min. efter

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk