Den nok mest overbevisende el-varebil på den danske marked fejrer dansk premiere i den kommende weekend – men de seneste to dage har der været sneak-premiere på bilen i konferencen ”Driving Green” i Øksnehallen i København.

”Interessen har allerede været stor på både varebilsudgaven og minibusudgaven Evalia,” fortæller Steffen Nederby Høj – marketingchef hos Nissan importøren.

Bilerne koster næsten det samme nemlig henholdsvis 200.000 kr. plus moms og 221.080 kroner. At prisforskellen er så lille, hænger sammen med, at der ikke betales afgifter på elbiler i Danmark – en ordning, der løber frem til næste år.

Fremragende i bytrafik
Bilen kører fremragende i bytrafik med en overbevisende acceleration, som sætter de fleste dieselbiler til vægs. Det hænger sammen med, at en elbil har fuldt moment fra 0 km/t. Men kører man ”stoplys-grand prix” holder den lovede rækkevidde på 170 km ikke.

Nissan eNV 200 er bygget som en kombination af eNV 200 varebilen og Nissan Leaf personbilen, hvor man har taget el-delen fra Leaf og flyttet over på eNV 200. Bl.a. er fronten ændret med større sporvidde for at få plads til Leaf-teknologien.

Det noget spartanske instrumentbræt er erstattet af instrumenteringen fra Leaf – med en stor trykfølsom skærm med mulighed for navigation,

Van-udgave af Leaf
Det er dog ikke den eneste elektriske Nissan Van, som man kan få. Nissan kan også levere en Van-udgave af personbilen Leaf.

”Vi byggede den første Leaf udgave om til gulpladebil, men selv om vi havde prislister klar, blev der ikke solgt en eneste. Nu kan vi tilbyde gule plader til den nye udgave, der byder på større varerum end den første udgave. Vi har endnu ikke gjort noget for at markedsføre den – men vi kan levere den til 209.752 kroner – det betyder, at man sparer næsten 50.000 kroner på momsen. Man skal blot betale ombygningen på 6.800 kroner. Men det er kun en løsning for erhvervsvirksomheder, for private skal betale momse – spg så bliver den dyrere end personbilsudgaven,” siger Steffen Nederby Høj.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk