Det er ikke mange bilfolk, der er kommet så langt i den internationale bilverden som 50 årige Henrik Starup.

I 24 år har han nu haft forskellige positioner i Fiat-gruppen – med både Iveco lastbiler, CNH entreprenørmaskiner og siden i fjor som CEO for Fiat Professional, der er Fiats varebilsdivision.

Fiat Professional sælger deres produkter over hele verden – og producerer dem på flere fabrikker. I Europa bygges Fiats varebiler i Italien, Frankrig og Tyrkiet.

Senest var han med til at præsentere den nye Fiat Ducato, som lanceres hen over sommeren i Europa.

Torino og München
Henrik Starup lever en nomadetilværelse – og pendler mellem jobbet i Torino i Italien og hjemmet i München. Her har familien valgt at blive, da jobbet i Torino begynde. Det var i hans periode som chef for Iveco-Magirus i Tyskland fra 2005 til 2010, at han bosatte sig i Tyskland.

Der blev han boede, da han i 2010 blev vicepræsient for ”Construction Equipment Europe” og CEO og præsident for New Holland Cobelco SpA – som byder på entreprenørmaskiner i alle størrelser – fra minilæssere til helt store gravemaskiner.

Han er civiløkonom fra Handelshøjskolen i København, men afbrød cand. Merc. studiet, da han blev tilbudt 1 årig trainee position i Iveco i Italien i 1989.

Inden da arbejdede han under studietiden i Unibank – og var meget egageret i sport – og spillede i hele sin ungdom basketball i klubben Sisu i Gentofte. Han var med til at vinde to danske mesterskaber og spillede 53 kampe på det danske landshold – og var i flere år anfører.

Iveco North Europe
Inden han forlod fædrelandet i 2000 var han Network Development Manager fra 1990 til 1992 hos Iveco North Europe – og de næste fire år Operational Marketing Manager. Fra 1996 til 2000 var han salgs- og marketingdirektør for Business Unit Trucks samme sted – med arbejdsadresse på Kirstinehøj i Kastrup ved København.

Fritiden er knap, men hans store passion udenfor arbejdet er i dag golf, som han spiller, når tiden tillader det.

Henrik Starup er født i Fløng ved Roskilde i 1963 – og han er på 18. år gift med hustruen Charlotte og de har sammen tre sønner på 12, 14 og 16 år.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk