Dyrlægerne Mie Uhre og Julie Vinding fra Taastrup har gennemført deres studie for tre år siden – og har nu gennemført ideen om det rullende dyrehospital.

To unge dyrlæger, der kender hinanden fra dyrlægestudiet samt Peugeot erhvervsbiler og Sortimo bilindretning. Det er blevet til ”Den Mobile Dyreklinik.”

Konceptet er nyt, men de to unge og fleksible dyrlæger Mie Uhre og Julie Vinding fra Taastrup kan service de mange sjællandske borgere, der har svært ved få tid til at få deres kæledyr til dyrlægen.

Flex-løsning

Det nye dyrlægekoncept på fire hjul bygger på fleksibilitet og bekvemmelighed – med fokus på skræddersyede løsninger og udstyr i topklasse.
Den specialindrettede Peugeot Boxer varebil rummer alt fra tandrøntgen, iltapparat og mikroskop til blodprøveapparat og ultralydsscanner.

”Vi har opbygget bilen, så den følger de samme principper som i en stationær klinik. Det betyder, at vi kan tilbyde de samme ydelser som en almindelig dyrlægeklinik bortset fra, at det er os, der kommer til kunderne og ikke omvendt,” siger Julie Vinding.

Rullende hospital

Den Mobile Dyreklinik er ifølge de to dyrlæger den første af sin slags i Danmark, for selvom der findes andre mobile dyrlæger, findes der ikke andre med et dyrehospital på fire hjul.

De to dyrlæger tilbyder mere end bare en rutineundersøgelse af kæledyrene. Med bilens avancerede indretning og udstyr kan de også foretage behandlinger, operationer og teste blodprøver direkte i bilen.

”Det giver vores kunder en stor frihed, at vi kan gøre det hele på deres hjemmeadresse. Vi tror, at den her løsning appellerer til rigtig mange mennesker, der skal have hverdagen til at hænge sammen. Så det er ikke kun til kæledyrsejere uden kørekort, men også til ældre eller travle familier, der gerne vil have mere kvalitets-familietid,” siger Mie Uhre.

Et halvt år arbejde

For at realisere drømmen om en dyreklinik på fire hjul har de to dyrlæger siden i sommer arbejdet på at få bilen indrettet og gjort klar.

De er kun lige begyndt med deres første kunder, men er indtil videre meget tilfredse med de skræddersyede løsninger, som er udviklet af Sortimo, der er blandt Europas største firmaer med varebilsindretning.

Løsningerne har gjort det muligt at få plads til både udstyr og opbevaring. I samarbejde med Sortimos håndværkere har de to dyrlæger fået indrettet bilen, så den passer med de ønsker og behov, som en moderne dyrlæge har.

Indbyggede kattebure

”Det har været udfordrende at få alle vores ønsker omsat til konkrete løsninger, men håndværkerne på Sortimos værksted har været gode til at komme med nogle anderledes idéer. De har reddet mange af de ting, der kunne være gået galt,” siger Julie Vinding.

En af de mere kreative løsninger fra Sortimo-værkstedet består af indbyggede kattebure, som er udviklet ved at skille almindelige kattebure ad og tilpasse dem til bilen.

Men der er også fundet en løsning til strømforsyning, ligesom Sortimos Globelyst-reolsystem holder orden i tingene, så hverdagen kan foregå uden gnidninger for de to dyrlæger, der har fokus på kunder i hovedstadsområdet og på Sjælland.

”Vi har lagt rigtigt mange kræfter i det her projekt, så vi håber selvfølgelig, at det bliver en succes,” siger Mie Uhre og Julie Vinding.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk