Af Finn Bruun

DFDS’ København-Oslo rute har sat ny rekord i antallet af lastbiler og trailere, nemlig 1.552 enheder på en måned, oplyser CMP, Copenhagen-Malmö Port.

Det var DFDS Seaways’ Oslo-både ”Crown” og ”Pearl, der i april 2013 slog rekorden fra september 2009, som lød på 1.547 enheder. I forvejen har DFDS succes på passagersiden på de daglige afgange fra København til Oslo – en tur der i høj grad markedsføres som et mini-cruise.

Tilgang af nye kunder
– Fragt-væksten skyldes både øget tilgang af nye kunder og øget samarbejde med eksisterende kunder, siger fragtchef Rasmus K. Hansen, DFDS.

Informationschef i DFDS, Gert Jacobsen fortæller, at denne daglige service er en del af DFDS’ omfattende ro-ro netværk i Nordeuropa, som betjenes af skibe, som overvejende er fragtskibe eller kombinerede fragt- og passagerskibe som på Esbjerg-Harwich ruten.

Begrænset af vogndækket
– På Oslo-ruten, der primært er passager-orienteret, er fragtelementet naturligt begrænset af de såkaldt 1.000 lane-meter, der er til rådighed på vogndækket, så det er vigtigt, at enhederne placeres virkelig effektivt om bord, siger Gert Jacobsen.

København-Oslo ruten har 700.000 passagerer om året og transporterer over 200.000 lanemeter gods. Rederiet har netop besluttet, at opgradere de to skibe for i alt 120 mio. kr. tidligt næste år. Ud over forbedring af passager-arealerne sker der også en teknisk opgradering.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk