En ny sms-løsning skal begrænse dieseltyverier i vognmandsbranchen. Der er i dag tale om tredobling af tyverier fra lastbiler herhjemme siden 2007. I dag drejer det sig om 2.500 anmeldelser om året.

Det har fået Uno-X Energi, en af Danmarks store udbydere af diesel til lastbiler, til at søsætte em SMS løsning, der varsler vognmænd via SMS om mistænkelig adfærd omkring lastbilers dieselforbrug.

Det skriver LTL.dk (Lager Transport Logistik) på deres hjemmeside.

Tyvene er blevet smartere
Dieseltyverier fra danske vognmænd er steget voldsomt de seneste fem-seks år – både ved terminalerne gennem anvendelse af stjålet dieselkort – og tyverier på parkeringspladserne samt hos transportvirksomhederne selv.

Tyvene er desværre blevet smartere med tiden, oplyser OK.

I stedet for at tømme en enkelt eller to lastbiler for diesel, tapper de mindre mængder af dieselolie, men  fra langt flere lastbiler – det betyder, at tyvene fået fat i større mængder af diesel, men at det er sværere at opdage, skriver LTL.dk.

Svært at opdage
”Et af de store problemer med tyvenes nye metode er, at det kan tage lang tid, før chauffør eller vognmand opdager, at der er tappet diesel af bilens tank. Det er et alvorligt problem for vognmændene, fordi udgifterne til brændstof for de fleste i forvejen udgør cirka en tredjedel af de samlede omkostninger. Derfor skal vi også hele tiden forsøge at være et skridt foran, siger Claus Gottlieb, direktør i Uno-X Energi, til LTL.dk.

Med den nye aktivitet ”Uno-X Kilometer Alarm” bruger Uno-X Energi chaufførernes registrerede kilometerregnskaber til at tjekke brændstofforbruget.

OK sender en SMS
”Så snart vi kan se, at der forsvinder brændstof, der ikke er brugt på kørte kilometer, får vognmanden en SMS eller en e-mail med advarslen, siger Claus Gottlieb.

Den nye aktivitet mod dieseltyverier er ikke den eneste fra Uno-X Energi, der i årevis har arbejdet mod dieseltyveri og – svindel.

Uno-X har tidligere indført andre sikkerhedsværktøjer bl.a. ”købsmax” , ”to-kort-system” og ”tidsbegrænset spærring,” der ikke især er effektive ved korttyveri.

Registrerer ved køber
Halvdelen af Uno-X Energis kunder registrerer deres kilometerregnskab ved købet – og de kunder skal bare tilmelde sig ”Uno-X Kilometer Alarm” – så fungerer alt automatisk.

”SMS-beskeden tikker ind, hvis uheldet er ude, og man kan således få anmeldt et tyveri, som man måske ellers ikke ville have opdaget, udtaler Claus Gottlieb .

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk