Når Jeep officielt relanceres ved et pressemøde onsdag i København, sker det efter fire års fravær fra markedet.

Dengang overtog Fiat Chrysler efter i mange år at have  været under Daimler. Herhjemme er det Chekokee, Grand Cherokee og Wrangler, der fra begyndelsen vil blive markedsført – med de italienske VM motorer som del af drivlinjen.

I USA har man netop lanceret helt nye udgaver af bilerne med tilnavnet Altitude – et navn, som publikum ved Houston messen for to år siden valgte. I 2012 besøgte 100.000 messen.

Nu er messen åbnet i år – og så har man de nyste Jeep udgaver på plads med samme Altitude-betegnelse.

Platform med Alfa Giulietta
Det gælder bl.a. begge Cherokee-udgaver samt Wrangler. Den nye Cherokee deler i øvrigt platform med Alfa Romeo Giulietta. Compass og Patriot-modellerne, som stadig er på salgslisten i USA, findes også som Altitude udgaver.

I USA har man også valgt at bruge ordet ”blacked out” til den nye Jeep kollektion – som både betyder mørklægning og besvime, og man spiller på begge betydninger med den mærke lakering og det aggressive design, som man falder i svime over.
 
Herhjemme kommer den nye Cherokee senere på året.

Kun diesel i Danmark
Til forskel fra de europæiske dieselmotorer, satser Jeep i USA sædvanen tro på benzinmotorer. Det drejer sig bl.a. om 2,4 liters MultiAir2 Tigershark motor eller 3,2 liters Pentastar V6 motor med 271 hk og en trailervægt på 2,3 tons. Alt efter model 8- eller 9 trins automat-gearkasser.

“Det er fornuftigt at bruge Altitude betegnelsen og Blackes Out temaet igen, fordi den faldt i kundernes smag – og ikke mindst, fordi lancerer vores nye Cherokee produkter,” sagde Mike Manley, præsident og CEO for Jeep Brand, Chrysler Group LLC.

Altitude modeller er oftest sortlakerede i en mat nuance – med sort grill og tagrælinger samt sorte 18 tommer aluminiumsfælge – samt sortinteriør. Men kan også fås i hvid-, grå og søllakering.
 
Luksusudstyr
26.000 og 28.000 Dollars koster henholdsvis to- og firehjulstrukne Cherokee modeller i USA.

Også Grand Cherokee fås med to- og firehjulstræk. Her er fælgene på 20 tommer i Altitude udgaver. Der indgår også en del elementer fra den sporty SRT model. Interiøret er præget af lædersæder og læderrat samt soltag. Farverne svarer nogenlunde til Cherokee versionen. Men en dybrød farve fås også.   

Dansk gulpladepris
Grand Cherokee fås i USA for priser mellem 36.300- og 38.300 Dollars. Herhjemme koster en gulplade udgave af Grand Cherokee med V6 dieselmotor 556.463 kroner plus moms – på hvide plader ca. 1.100.000 kroner. En V8 udgave kan bestilles.

Endelig kommer Wrangler Altitude i USA med bl.a. matsort kølergrill, front- og Jeep-skilte samt 18 tommer alufælge. Plus matsort Wragler klistermærke på kølerhjælmen. Interiøret er også her sorte lædersæder og læderrat. Bilen fås bade 2- og 4 dørs. Maskinen er en 3,6 liters Pentastar V6 benziner med 285 hk. Dertil 6 trins manuel eller 5 trins automatkasse.  Farver: sort, grå eller blå. Priser fra 33.600- til 36.400 Dollars.

Jeep navnet blev stiftet i 1941 – og betyder General Purpore. Bilen havde sin entré i anden verdenskrig, hvor den fik sit fantastiske ry.

Teknik –
Jeep Grand Cherokee (DK-udgave):
Motor: V6 turbodiesel.
Producent: VM Diesel, Italien.
Slagvolumen: 3,0 liter.
Gearkasse: ZF 8 trins automatic.
Ydelse: 250 hk v. 4.000 omdr.
Moment: 570 Nm v. 1.800 omdr.
Acc. 0-100 km/t: 8,2 sek.
Topfart: 202 km/t.
Brændstofforbrug g/s: 13,3 km/l.
Totalvægt: 2.405 kg.
Pris Van: 556.463 kroner plus moms.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk