Ford kan for første gang nu tilbyde kunder til Ford Transit Custom og 2 tons Ford Transit et digitalt bakspejl – også som eftermontering – til en pris på 5.500 kroner plus moms.

Der er tale om kamerateknologi, som giver et fuldt panoramaudsyn bag varebilerne. Det er samtidig en stor forbedring af trafiksikkerheden – for man kan nu nemmere holde øje med fodgængere og cyklister.

Andre bilproducenter kan også tilbyde digitale bakspejle – bl.a. har PSA-koncernen (nu Stellantis) længe tilbudt det i deres kompakte varebiler. Det gælder dermed også samarbejdspartneren Toyota.

Sikre mod skader

Men det digitale bakspejl kan også sikre mod buler og større skader i forbindelse med manøvrering i trafikken, i snævre gårde eller på byggepladsen – fordi man opnår panoramaudsynet.

Dermed undgår man også at skulle undvære bilen under en reparation – og man slipper også for højere forsikringspræmie.

Måske man endda kan få nedsat sin forsikringspræmie – hvis man forholder sit forsikringsselskab om sit nye digitale bakspejl.

Kun udsyn gennem sidespejlene

De fleste varebilschauffører har været vant til alene at benytte sidespejlene, når de skulle orientere sig bagud – for de fleste større varebiler har blændede ruder i bagdørene – eller begrænset udsyn på grund af bilens last – så et eventuelt monteret bakspejl ikke havde nogen effekt .

De to Transit modeller har ikke glas i bagruderne som standardudstyr – men det nye digitale bakspejl kan bestilles og eftermonteres hos alle Ford-forhandlere.

Prisen er som nævnt er 5500 kr. Men hvis man tilvælger det nye spejl, kan man ikke samtidig få automatiske viskere, oplyser Ford.

Højopløselig skærm

Det nye digitale bakspejl ligner et klassisk bakspejl, men det er i virkeligheden en højopløselig skærm, der giver panoramaudsyn over alt, hvad der sker bag bilen.

Skærmen i spejlet giver et dobbelt så stort udsyn som et almindeligt bakspejl, og desuden tilpasser spejlet sig automatisk lyset i kabinen for at give det bedste billede.

Passer til Ford Liive konceptet

”Spejlet gør det ikke kun nemmere at orientere sig i trafikken. Udsynet rundt om bilen er afgørende for sikkerheden. Særlig for de bilister og chauffører, der har mange leveringer i byområder med tæt trafik. Med det nye bakspejl skaber vi tryghed for både chaufføren og især bløde trafikanter,” siger Owen Gregory, direktor, Commericial Vehicle Aftersales, Ford Europa.

Den nye spejlmulighed passer godt til Fords seneste politik om at øge produktiviteten for forbundne Ford varebiler – det netop præsenterede Ford Liive koncept.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk