Specialindrettede varebiler er ikke kun forbeholdt VVS’ere, elektrikere, skorstensfejere og andre håndværkere.

I Hørsholm Hestepraksis i Nordsjælland fungerer klinikkens nye Ford Transit varebil som rullende hospital med alt fra scanningsudstyr til medicin i varerummet. Dyrlægerne kan derfor foretage det meste ude hos kunderne – i dyrenes vante miljø.

Praktiske og driftssikre varebiler, der specialindrettes til at kunne understøtte helt fagspecifikke arbejdsopgaver, tiltrækker i dag mange forskellige virksomheder ud over håndværksfirmaer.

I vante omgivelser
I Hørsholm Hestepraksis har klinikkens ni dyrlæger for nylig investeret i en varebil med professionel indretning fra Sortimo, én af Europas store leverandør af mobile transportsystemer.

”Vi er specialiserede i heste, og her er det en kæmpe fordel både for dyrene og kunderne, at vi så vidt muligt kan foretage undersøgelser, prøver og mindre operationer i dyrenes vante miljø. Det er tidskrævende, besværligt og kan være dyrt at transportere en hest, især hvis den er syg, så det giver rigtig god mening, at vi som dyrlæger er så mobile som muligt,” siger dyrlæge Sarah Krasnik fra klinikken.
 
Akut-ambulancen
Hørsholm Hestepraksis har fået indrettet varebilen, som i daglig tale kaldes ”akut-ambulancen”, med det fleksible og i øvrigt crashtestede indretningssystem Globelyst fra Sortimo.

Materialerne er en kombination af højstyrkestål, aluminium og robuste kunststofmaterialer, og indretningen er udført med lange udtræksskuffer, dobbeltbund og tilbehør, der er udvalgt efter klinikkens transportbehov.

Der er på den måde skabt plads til sikker opbevaring af alt fra røntgen- og scanningsudstyr til medicin og tandrensningsudstyr.

Sikret under kørslen
Skuffe- og hyldesystemet sørger for, at alt har sin rette plads og derudover er sikret under kørslen. Det gør det nemmere at holde orden og danne sig et overblik over varerummet.

”Varebilen fungerer så godt, som den gør, fordi vi hjemmefra hurtigt kan pakke varerummet, så vi er forberedte på stort set alt, når vi ankommer ude hos kunden. I mange tilfælde kan vi jo ikke være sikre på, hvad vi kommer ud til. Samtidig er tiden ofte en afgørende faktor i vores arbejde. Derfor er det vigtigt, at bilen fungerer effektivt som rullende hospital, uden at vi skal bruge unødig tid på at lede efter tingene eller forgæves forsøge at finde plads til dem i varerummet,” siger Sarah Krasnik.  

Helt hen til hestene
Varebilen, der er en ny Ford Transit Custom, har også den fordel, at den nemmere forcerer kuperet terræn, grusstier og marker end de personbiler, som de fleste dyrlæger stadig kører rundt i.

Det gør, at dyrlægerne kan køre helt hen til kundernes heste, uanset om de står på græs eller befinder sig i stalden.

”Også dét kan spare vigtige minutter i akutte situationer,” siger Sarah Krasnik.
Netop den sparede tid spiller ofte afgørende ind i kundernes valg af indretningsløsning.    

Effektivt arbejde  
”Vi oplever i stigende grad, at virksomhederne efterspørger intelligente indretningsløsninger, der hjælper dem til at arbejde mere effektivt – og optimere tidsforbruget i løbet af arbejdsdagen. Det gælder, uanset om kunden har et VVS-firma, er elektriker, skorstensfejer eller eksempelvis dyrlæge. Derfor er tidsfaktoren ofte en af de parametre, som vi begynder med at se på, når vi rådgiver kunderne,” siger adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo.

På baggrund af de gode erfaringer med den nye akut-ambulance har man i Hørsholm Hestepraksis i øvrigt planer om at investere i yderligere specialindrettede varebiler inden for nærmeste fremtid.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk