Skal der være fest – så lad der være fest.

Den store spanske logistikvirksomhed Primafrio Group har besluttet sig for at udskifte hele sin lastbilsflåde for at få de mest moderne og miljørigtige køretøjer.

Så det har været noget af en julegave for DAF-fabrikkerne i hollandske Eindhoven, for ordren lyder på 1.300 lastbiler af XF-modellen med 480 hk med det store Super Space Cab førerhus.

Store ordrebog for DAF

Ikke lige en ordre, som man ser på vores breddegrader.

Den første del af ordren på 400 lastbiler er sat i værk – men de sidste leveres først i 2023. Og det er jo rart for hvilken som helst fabrik med en ordrebog af den størrelse – og varighed.

Primafrio Groups vognpark vil dog allerede omfatte 900 DAF køretøjer ved udgangen af i år, for logistikvirksomheden indgik allerede sin første aftale om levering af DAF lastbiler i 2016. Dengang drejede det sig om 1.000 enheder, hvor de første 300 blev taget i brug i 2017.

Lavere CO2 aftryk

“Daglig praksis har vist, at disse køretøjer har sat en høj standard for pålidelighed, brændstofeffektivitet og chaufførkomfort. Med de nye lastbiler kan vi ydermere reducere vore CO2-aftryk,” siger José Esteban Conesa, der er administrerende direktør hos Primafrio.

Siden grundlæggelsen i begyndelsen af 1960’erne har Primafrio udviklet sig til en brancheførende transportvirksomhed med specialisering inden for transport af køle- og frysefødevarer og varer af høj værdi.

Organisationen er et af Europas førende fragtfirmaer med hovedsæde i Murcia samt datterselskaber i Andalusien, Catalonien og Baskerlandet – samt i Portugal, Frankrig og Tyskland.

Anerkendelse for DAF

“Det faktum, at førende transportvirksomheder som Primafrio Group vælger DAF XF baseret på deres egen langsigtede erfaring, er en stor anerkendelse af lastbilernes pålidelighed, effektivitet og chaufførkomfort,” siger Richard Zink, direktør for marketing og salg og medlem af bestyrelsen for DAF Trucks.

DAF er en moderne lastbil, men prisen på ordren har sikkert også spillet en rolle

Den nye bestilling understreger dog transportmarkedets optimisme – efterspørgslen efter transport er måske på vej tilbage.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk