Selv om regeringen har valgt at gå væk fra afgiftsfrie elbiler i Danmark, har den danske importør af Kia, Nellemann Holding A/S, valgt at introducere elbilen Soul EV herhjemme.

Bilen har ifølge fabrikken en rækkevide på 212 km på en opladning, så holder det i virkleligheden, ligger KIA Soul EV sig i front som én af de bedste i el-bils segmentet.  

Soul EV yder en topfart på 145 km/t og en acceleration til 100 km/t på 11,2 sek.  Den kan køres i både Drive mode og det mere strømbesparende Brake mode, hvor der motorbremses ekstra kraftigt og batteriet herved bliver genopladet. Begge køreindstillinger kan vælges i Eco mode, som begrænser bilens moment og derved sparer på batteriet.

Altid opvarmet kabine
Med Soul EV’s forvarmer kan man sikrer, at man altid kommer ud til en bil med en behagelig temperatur. Når bilen er tilsluttet laderen, er det nemlig muligt, via bilens infotainmentsystem, at forudindstille temperaturen i bilen uden unødig afladning af batteriet.

Varmepumpen, som er koblet til det elektriske varmeanlæg og airconditionanlægget, sikrer bedre rækkevide i det danske vintervejr med op til 30 pct. end i en elbil med konventionelt varmeanlæg. Det særlige airconditionsystem gør det muligt kun at få ventilation til føreren, så man anvender mindre strøm.

Man bliver hele tiden opdateret på den tilbageværende rækkevide, som løbende beregnes ud fra forbrugsmønstret. Via bilens navigationssystem bliver man hele tiden informeret om de nærmeste ladestandere. Derudover får man også oplysninger om, hvor lang tid det vil tage at lade batteriet op – og hvor meget strøm, som  de enkelte strømslugere i bilen bruger.

Bæredygtighed
Bæredygtighed har været et centralt emne ved udvikling af Soul EV. Derfor er Soul’s interiør blandt andet udført i organisk kulstof og nedbrydelig plast.

Soul EV bliver produceret på KIA’s fabrik i Gwangju, Korea, som har fokus på at skabe bæredygtig produktion – en strategi, som i juli 2015 blev belønnet af J.D. Power med en Cold Plant Quality Award i den asiatiske region.

Priser uden afgift
Soul EV fås i to udstyrsvarianter, Vision til 234.999 kroner – og den bedre udstyrede Advance til 259.999 kroner. Lige som andre KIA biler har Soul EV syv års fabriksgaranti eller 150.000 kilometer.

Priserne er eksklusive. registreringsafgift. Disse afgifter vil efter de nye beskatningsregler blive pålagt ved levering i 2016. Importøren afventer lige nu endeligt udspil fra regeringen.

Den almindelige Kia Soul har fra begyndelsen opfyldt reglerne for at blive indregistreret på gule nummerplader – hvis den elektriske udgave opfylder målene for at blive godkendt som Van, kan kunden slippe for momsen. Varebiler har i forvejen lavere registrertingsafgifter end personbiler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk