I disse dage ruller de første Ford E-Transit af samlebåndet på fabrikken i Tyrkiet.

Men allerede inden de første Ford E-Transit var færdigbyggede, var der mere end 5.000 bestillinger i ordrebogen.

Den store efterspørgsel har betydet, at fabrikken nu bruger al kapacitet på at producere E-Transit for at imødekommende efterspørgslen fra de europæiske kunder.

En afgørende rolle

E Transit bygges som andre Transit modeller til Europa på Fords Otosan fabrik i Kocaeli i Tyrkiet.

”Vi tager hul på et nyt og elektrisk kapitel, der bygger videre på vores i forvejen stærke partnerskab med Ford Otosan. Dette er det første skridt i forvandlingen af den tyrkiske fabrik, der kommer til at spille en afgørende rolle i Fords produktion af elektriske varebiler i Europa,” siger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ford Europa.

Inden længe kan Ford E-Transit opleves på de europæiske veje og i den forbindelse lanceres Fords verdensomspændende serviceprogram, Ford Pro.

En effektiv hverdag

”Serviceprogrammet tager ikke bare hånd om kunderne i overgangen til en  elektrisk fremtid, men vil også gøre hverdagen mere effektiv og produktiv for Fords varebilskunder,” udtaler Schep.

Ford E-Transit roses for dens førerassistancesystemer og er belønnet med guld af Euro NCAP.

Ford E-Transit tilbydes i 25 forskellige varianter. Den vil blive tilbudt med motorydelser på 184 og 269 hk, og batteriet på 68 kWh giver en rækkevidde på op til 317 kilometer (WLTP) – ligesom den kan oplades fra 15 til 80 procent på 34 minutter ved en DC-hurtiglader med op til 115 kW.

Ny batterifabrik

For i endnu højere grad at kunne imødekomme kundernes efterspørgsel efter elektrificerede Ford-modeller, investerer Otosan to milliarder euro (cirka 15 milliarder kroner) i en udvidelse.

Antallet af ansatte øges med omkring 3.000 personer for at kunne skrue op for produktionen. Tidligere i år kom det frem, at Ford arbejder på et nyt brancheførende joint venture-selskab i Tyrkiet.

Det bliver efter planen en af de største fabrikker til produktion af batterier til elbiler i Europa. Målet er at begynde produktionen af fabrikken i 2025.

Elektrisk Courier fra Rumænien

Ford har allerede meldt ud, at en ny elektrisk Transit Custom lanceret til næste år, mens en fuldelektrisk Transit Courier vil være tilgængelig i 2024. Den skal bygges i Rumænien.

Ford har iøvrigt afsløret sine ambitiøse planer for en elektrisk fremtid med et modelprogram på hele ni elektriske biler inden udgangen af 2024.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk