Ingen Pride Parade i København uden fokus på bæredygtighed og fremme af menneskerettigheder samt LGBTI+ ligestilling.

Det har bl.a. skabt et samarbejde mellem Volvo Trucks, DFDS og PrideUp, som er Copenhagen Prides interne agentur.

Copenhagen Pride Parade bliver den første Pride-parade i verden, der skifter til at bruge 100 procent el-køretøjer. Den foregår på lørdag den 19. august med start ved Frederiksberg Rådhus og mål på Københavns Rådhusplads.

Bæredygtig begivenhed

Copenhagen Pride har de seneste år i forvejen taget flere skridt for at blive en mere bæredygtig begivenhed, såsom at vælge genanvendelige kopper og biologisk nedbrydeligt konfetti.

Dette er en del af en langsigtet strategi for organisationen, som anerkender vigtigheden af at stå sammen om en grønnere fremtid.

DFDS er dedikeret til at reducere emissioner fra alle dele af sin forretning. Målet er at opnå fuldstændig klimaneutralitet i 2050 med et delvist mål om at reducere emissionerne med 45 pct. inden 2030.

30 el-lastbiler til paraden

Et vigtigt skridt i retning af at nå dette mål har været at investere i 125 elektriske lastbiler, som i dag udgør den største flåde af elbiler i Norden.

Ved udgangen af juni vil omkring 60 fuldt elektriske lastbiler køre på de europæiske veje. Og det er fra denne flåde, at DFDS vil levere de elektriske lastbiler, der tilbydes paradedeltagere gennem PrideUP.

DFDS trækker de 30 lastbiler ud af deres nuværende drift i Danmark og Sverige for at imødekomme behovene hos så mange deltagere i paraden som muligt.

Passion for mangfoldighed

Efter lanceringen af de første elektriske Volvo lastbiler i 2019 og allerede nu med et komplet sortiment af elektriske lastbiler i serieproduktion har Volvo taget føringen på markedet for tunge elektriske lastbiler efter første kvartal af 2023, både i Europa og Nordamerika.

Volvo Group stræber efter at skabe en inkluderende kultur, hvor alle kan bidrage til virksomheden med deres fulde potentiale og blive accepteret for den, de er.

En måde at manifestere dette på er Volvo Groups engagement i Pride rundt om i verden og passion for mangfoldighed.

TIP-sikkerhedsbeslag

De nævnte 30 lastbiler er klargjort til Copenhagen Pride Parade, komplet med trailer og sikkerhedsbeslag fra TIP. Disse kan køre hele Pride-paraden med toiletter, DJ’s og lydsystemer, der drives af lastbilens batteri – uden emissioner.

At reagere på klimakrisen er en rejse snarere end en destination, og skiftet til elektriske lastbiler i Copenhagen Pride Parade er et skridt mod en grønnere og mere bæredygtig begivenhed.

Fakta:
• Greener Parade Project er et samarbejde mellem Copenhagen Pride, Volvo Trucks, DFDS og PrideUP for at levere verdens første Pride-parade, der drejer til alle elektriske køretøjer.
• I gennemsnit sparer en Volvo eTruck fra DFDS 52,3 tons CO2-udledning om året.
• Copenhagen Pride Parade 2023 finder sted lørdag den 19. august med start på Frederiksberg Rådhus og bevæger sig gennem byen for at ende på Rådhuspladsen.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk