I mere end tre år har bilkoncernen K.W.Bruun & Co. arbejdet på at skabe et nyt og meget anderledes bilmuseum i Kongens Lyngby nord for København.

Men nu er arbejdet fuldført – og det 25.000 kvadratmeter store ”Classic Car House” åbner nu på lørdag den 19. august på adressen Kongevejen 79 – lige overfor indgangen til Frilandsmuseet.

Et oplevelsesunivers kalder skaberne af museet – formand og næstformand i K.W. Bruun & Co, Anders Bruun og datteren Maria – selv Classic Car House, hvor 150 personer i slutfasen arbejdede for at blive klar til åbningen.

Formidle bilens  kulturarv

Anders Bruun fortæller, at det har været et enormt projekt at skabe den drøm, der længe har rumsteret – netop at skabe et hyggeligt samlingspunkt bygget op omkring familiens passion for klassiske biler.

”Det er et sted, hvor alle uanset alder, køn, pengepung og baggrund kan mødes – og sammen kan passe på og formidle bilens kulturarv og designhistorie – et levende og publikumsorienteret oplevelsesunivers,” siger Anders Bruun.

Familien begyndte at realisere drømme i 2020, og Anders Bruun fortæller, at det har været spændende, lærerigt og til tider op ad bakke – i første gear.

Importeret biler siden 1925

”Men vi er i mål nu, og vi er umådelig glade for, at vi nu kan byde alle velkommen”, siger Anders Bruun.

Han er både bestyrelsesformand og tredje generation i den familiefondsejede koncern, K.W. Bruun & Co, der har importeret biler siden 1925.

Oprindeligt var der, hvor museet åbner, kun de smukke men meget medtagede bygninger i form af Virumgård og det gamle landbrugs museum, på området.

Opført nye bygninger

Men nu er de gamle bygninger totalt renoverede – så der nu ud over museet er Willys Bistro & Diner og selskabslokalerne Caroline Amalie.

Der er også opført nye bygninger på området, hvor der er bilhandel, Karls Hus og bilhotellet. Udenom er der et flot parkanlæg.

For museets direktør Casper Santin og hans medarbejdere har det været utrolig vigtigt, at alle renoveringer, nyopførte bygninger og parkanlæg er blevet udført med stor respekt for stedets ånd og den historiske arkitektur.

Kan bruges til mange events

”Stedet rummer nu så mange muligheder. Måske et bryllup ved siden af det gamle æbletræ i parken, et formiddagsmøde i bilhotellet, en frokost i Willys Bistro & Diner eller koncert i vores store selskabslokale – vi glæder os sådan til at komme i gang,” siger Casper Santin.

I bilmuseet og Karls Hus finder man det store bilmuseum med skiftende udstillinger.Premiereudstillingen er, som det siges, et festfyrværkeri af vidt forskellige biler, små og store, dyre og billige, kendte og ukendte og sjældne eksemplarer med helt særlige historier tilknyttet.

”Der er også to mindre særudstillinger; en om før-krigs-biler og en om Le Mans gennem 100 år. Udstillingen hylder den skønhed og innovation, der definerede de klassiske biler fra 1930’erne til 1990’erne,” fortæller Santin.

Begejstre, oplyse og underholde

Man behøver dog ikke være passioneret bilnørd for at besøge Classic Car House.

”Det er vores ambition at Classic Car House skal begejstre, oplyse og underholde. Der er noget for alle, børn som voksne, iscenesat med spændende visuelle installationer som design din egen bil, action podier, hængende 2CV, modelbils-lamper og meget mere”, siger Maria Bruun-Lander.

Udover at være næstformand – er hun fjerde generation i K.W Bruun & Co koncernen.

Kom og køb en klassisk bil

I det klimakontrollerede bilhotel holder der 200 private klassiske biler. En historisk tidslomme med biler fra hele verden, som man også kan se. Måske man møder ejerne, der er i gang med at pudse bilen til en aftentur bag rattet – eller arbejder i gør-det-selv værkstedet.

Det er også muligt at kigge ned i Classic Car Houses eget professionelle værksted. Classic Car House har desuden sin egen bilhandel, hvor alle kan købe og sælge sine klassiske biler – inklusive rådgivning.

Der er også mulighed for at indtage sin frokost eller middag på stedet – for i Willys Bistro & Diner er man klar med et menukort og udendørs-servering i parken om sommeren. Køkkenet leverer også til de møde- & selskabslokaler, der ligeledes er en del af Classic Car House.

Classic Car Club

”Endelig er der alt det sociale. Der hvor vi samles og sparker dæk uanset om du kører Fiat eller Ferrari.

Det organiseres i Classic Car Club, hvor der allerede nu køres ture og arrangeres masser af træf, der kulminerer med Classic Car Festival på Sorgenfri Slot den 10. september,” siger Casper Santin.

Hvis man allerede vil være med i åbnings-weekenden, bør man bestille billet på forhånd.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk