Senere i år kan man købe den nye Land Rover Defender i Danmark. Lige nu gennemgår den de sidste tests i Kenya i Afrika.

29. januar 2016 stoppede Land Rover produktionen af legenden Defender – efter 67 års produktion og et salg på cirka to millioner køretøjer.

Den 30. maj er det den internationale World Land Rover dag. Netop denne dato tilbage i 1948 debuterede den første Land Rover på Amsterdam Motorshow.

Bygges i Slovakiet

Men nu begynder produktionen af en ny og tidssvarende Defender. Ikke længere på fabrikken i engelske Solihull, men på en fabrik i Nitra i Slovakiet, hvor også Discovery-modellen produceres.

Netop nu testes Defender i Kenya, hvor den udsættes for de vildeste udfordringer, der sætter nye standarder for, hvad en Land Rover kan præstere.

Miljøproblemer

Det er altså 71 år siden, at eventyret med Land Rover begyndte.  Den seneste Defender levede ikke op til tiden miljøkrav – det gør den nye udgave.

”En udgave, der både sætter nye standarder for, hvor komfortabel og dynamisk en Land Rover Defender kan være, og som også sætter nye standarder for, hvilke prøvelser man kan udsætte den for,” fortæller pressechef Søren Hyltoft fra den danske importør, British Car Import.

I Kenya testes den med tung trailer, den bliver kørt gennem floder, og den forcerer det mest krævende terræn.

45.000 individuelle tests

Når Land Rover Defender lanceres senere i år har den gennemgået ikke færre end 45.000 individuelle tests i nogle af verdens mest ekstreme klimaer.

Fra 50 graders varme i ørkenen til minus 40 grader på Arktis og op til 10.000 (ca. 3,3 km) fod i Rocky Mountains i Colorado. Bilens dynamiske evner er også testet og i den grad godkendt på den berømte Nürburgring i Tyskland, som Hyltoft udtrykker det.

Den sejeste Land Rover

”Ud over laboratoriet-tests har vi kørt over 1.2 millioner kilometer i den nye Land Rover Defender igennem alle typer terræn og i ekstremt klima for at sikre, at det er den sejeste og mest kapable Land Rover, der nogensinde er produceret,” siger Nick Rogers, der er direktør for Group Engineering hos Jaguar Land Rover.

Den nye Defender er designet og udviklet på Gaydon fabrikken i England, hvor Land Rovers design, udviklings- og testfaciliteter er placeret.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk