Europæiske bilproducenter valfarter med nyheder til Shanghai Motor Show, som åbner i weekenden – og får følgeskab af japanerne.

Hvem villel undvære deltagelse på verdens hurtigst voksende bilmarked ?

VOTY.dk har valgt at gennemgå nogle af nyhederne, som for de flestes vedkommende vil blive tilbudt som gulpladebiler.

Naturligt for Citroën
Biler, som før stod på messen i Genève og Frankfurt, står nu i det tidligere bilmæssige uland.

Mest naturligt er måske Citroëns lancering af prototypen på den kommende DS SUV ”Wild Rubis” – for Citroën var blandt de første europæiske fabrikker i Kina.

Fuld hybrid plug-in
DS Wild Rubis har koncernens avancered fuld-hybrid plug-in teknologi under motorhjælmen, men er også pakket med alskens ny teknik. Forrest ses LED-lygterne og en tre-dimensionelle kølergrill med DS-logoet – meget lig konceptbilen Numéro 9. 

Hækpartiet er præget af krom. Bilen måler 4,7 x 1,95 x 1,59 meter, har en akselafstand på 2,9 meter og kører på 21 tommer alu-fælge.
Den følger efter DS, DS4 og DS5 modellerne.

Fords nye Ecoboost motor
Ford har valgt at præsentere det femte skud på Ecoboost motor-stammen i Kina – en 4-cylindret 1,5 liter på ca. 150 hk – og ligger tæt på 1,6 Ecoboost-motoren ydeevne, men den nye motor er mere økonomisk og har lavere CO2 udslip.

Motoren har integreret udstødningsmanifold, der med en remtrukket vandpumpe sikrer hurtig opvarmning og dermed  færre emissioner.

Næste bil, der får den nye motor, er amerikansk byggede Fusion og senere dukker den op i den europæiske Mondeo.

Mercedes med ny SUV
Daimler har valgt at vise deres næste SUV i Shanghai, nemlig udgaven GLA, som er en konkurrent til Audi Q3 og BMW X1.

Platformen er fra den nye Mercedes-Benz A-klasse, mens den benytter dieselmotorer fra B-klassen på 1,8 og 2,2 liter med 108-, 134-, og 168 hk. Benzinmotorerne kommer fra samarbejdspartneren Renault – en 1,6 liter med 120-, 154- og 208 hk (Turbo) samt en AMG-udgave på 330 hk. De små motorer fås i forbindelse med forhjulstræk – de store i forbindelse med firehjulstræk.

Fabrikken har rigtig gang i SUV-udviklingen – og indenfor de nærmeste år kommer en helt ny GLK og en MLC Coupé.

BMW med X4 Crossover
Crossover er åbenbart også sagen i Kina – for også BMW vælger Kina til de endelige X4 udgave, der prismæssigt vil ligger på knap 100.000 kr. over X3 inklusive afgifter.

Samtidig vil BMW sammen med kinesiske Brilliance vise en fælles elbil til det kinesiske marked.

Blandt pioneerne i Kina var også VW gruppen – og herfra har man valgt at have premiere på den nye Skoda Superb. Alt skal være stort i Kina – så den passer godt ind, selv om det er de store Audier, der er mest fokus på.

Honda og Nissan
Fra Japan er der også flere nyheder – dels en ny MPV konceptbil fra Honda, dels konceptbilen Friend-ME fra Nissan. Bilen er udviklet sammen med et team af kinesiske designere fra Nissan Design i Beijing –  og standen vil indeholde i alt 20 koncept-ideer.

Friend-ME er udviklet til Kinas unge bilkøbere efter principperne ”Four  Seats, One Mind Connectivity”  – et princip, hvor alle passagerer om bord deler de samme informationer.

Nissan udstiller sammen med sine kinesiske samarbejdspartnere Dongfeng og Zhengzhou – og man vil bl.a. vise SUV-modellen Murano i ny udgave.

Kinesernes nyheder
Kineserne kommer klart nok med en masse nyheder, men de fleste bliver ikke offentliggjort før på den første pressedag lørdag.

Undtagelsen er nye versioner af det nye kinesiske mærke Qoros, som havde premiere i Genève med en stor sedan. I Shanghai vil have deres Cross Hybrid udgave klar foruden en stationcar.

Qoros er ganske vist kinesisk, men ganske mange europæere er med i ledelsen.

Den engelske MG-fabrik er  i dag kinesisk – og på udstillingen kommer man bl.a. med en ny MG5 SUV. MG importeres i dag til Storbritannien, men om mærket kommer tilbage til Danmark, er uvist.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk