(ATLANTA)

Det er op ad bakke for bl.a. Mercedes-Benz Vans i USA, når det gælder finansiering, for kunderne beholder bilerne i så lang tid, at der er mangel på brugte varebiler.

”Vi har solgt cirka 18.000 nye Mercedes-Benz varebiler i årets første seks måneder i USA – men salget af brugte varebiler er kun måske 10 pct. af dette tal. For køberne kører op mod otte år i deres køretøjer – og så er de kørt færdige. Men vi arbejder hårdt på at ændre billedet, så det bliver mere europæisk – bl.a. gennem 0 procent finansiering i et fremstød,” siger Mathias Geisen, der er marketing- og produktchef for Mercedes-Benz, USA.

Det ville jo være et problem for en europæisk forhandler, hvis han ikke havde finansieringsdelen med. I USA bliver der leaset syv pct. af varebilerne – netop fordi det bliver for dyrt i reparationer, når bilerne leveres tilbage.

Bedre styring af markedet

”Vi arbejder intenst på at lære de amerikanske kunder om finansiering – og det skal nok komme. Og det gælder også vores garantisystemer. Alt sammen for at få en bedre styring af markedet – og vi tror, der vil ske noget,” siger marketingdirektør og vice præsident for Mercedes Benz og Freightliner Vans.

Bl.a. sælges varebilen Sprinter både igennem Mercedes Benz og Freightliner forhandlere – og en ny fabrik i South Carolina skal bygge den kommende model for begge brands.

På North American Commercial Vehicle Show, der foregår i øjeblikket i Atlanta i Georgia i USA viser man den nye Fuso elbil – og amerikanerne vil gerne gøre elektrisk. Og her kan man forvente en form for finansiering.

Dedikerede mekanikere og sælgere

Måske kan det smitte af på varebilerne Sprinter og Metris (Vito), der begge i øvrigt er populære som kombimodeller med to sæderækker – eller Cargo Vans, som man kalder dem i USA. Udgaven af Metris med lang akselafstand kommer snart.

På eftermarkedet er der gjort meget for at holde kunderne til – og hos Atlanta Classis Cars, der er Mercedes Benz forhandler, har man bl.a. uddannet tre service-teknikere på varebiler – plus dedikerede varebilsælgere.

Man har også et særligt skadescenter og et brugt-center – og man er partner med en lokal teknisk skole. Forhandleren, der har 43 år på bagen, har seks udsalgssteder i området og 160 ansatte. Samlet er der 267 Mercedes Benz forhandlere i USA – og 48 Freightliner forhandlere, der begge sælger Sprinter.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk