Allerede ved præsentationer af 500L sidste sommer  i Torino blev der vist et foto af en endnu længere 500  end den L, som var kommet for at prøvekøre  – kun i få sekunder, men nok til at bedømme dens muligheder som varebil.

I juli begynder produktionen så af den ekstra lange 500 L med tilnavnet Lounge, og allerede efter sommerferien lander den hos forhandlerne herhjemme.

”Vi har allerede besluttet at sælge den på gule plader , siger pressechef  Steffen Holm fra Fiat i Danmark.

Magic Purpose Wagon
Den første 500 kom i 2007 – og har været en landeplage lige siden – senest i USA. Den nye Lounge er tro mod det oprindelige design – og bevarer både køreoplevelse og det charmerende design. Fiat kalder den også ”Magic Purpose Wagon”. 

”Den er stadig kompakt og veludstyret som en mellemklassebil, og den byder på rummeligheden og fleksibiliteten fra en ægte MPV. Dette er ingredienserne i konceptet bag Fiat 500L Living, et koncept som ikke udelukkende er baseret på tekniske specifikationer, men hovedsagligt bygger på ”living space” – her skal være plads til det hele, fortæller Steffen Holm.

Rummelig men kompakt
Som i Doblò XL har man udviklet en bil, der er uhyre kompakt med  effektiv pladsudnyttelse. Med mulighed i personbilsudgaven for en 3. sæderække er 500L Living den mest kompakte bil med 5+2 sæder i klassen.

Den er 435 cm lang, 178 cm bred og 167 cm høj.  Det trods for at den er 20 cm kortere end en typisk mellemklasse stationcar. Bagagerummet opgives til 638 liter.

Fiat 500L Living kommer med tre motorer: En 105 hestes TwinAir Turbo samt to turbodieselmotorer; en 1.3 MultiJet II med 85 hk og en ny 1.6 MultiJet II med 105 hk.

Kan fås med læderindtræk
Der er to udstyrsniveauer (Pop Star og Lounge), hvor syv sæder kan tilkøbes som ekstraudstyr til begge – som personbil.

Der er 19 farvekombinationer at vælge imellem, mulighed for sort- eller hvidlakeret tag samt mange typer aluminiumsfælge og forskellige indtræk.

Fiat 500L Living kan endda yderligere udstyres med læderindtræk, integreret navigation og et bakkamera, tilat gøre det lettere at parkere.

Fiat 500L Living produceres sammen med Fiat 500L på Fiats nye serbiske fabrik i Kragujevac, og den danske introduktion forventes at blive til september.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk