Det er ikke kun det danske postvæsen, der har valgt Fiat Ducato til at bringe posten ud – det samme har det amerikanske postvæsen, US Postal, gjort. Der bor bare lidt flere mennesker ”over there” – så ordren lyder på 9.113 Ducato årgang 2016, som dog hedder Ram ProMaster 2500 Cargo Van i USA.

Ram ProMaster er udstyret med en lidt anden motor end her i Danmark, hvor det er en 2,3 liters dieselmotor. I USA er den udstyret med en 280 hestes V6 Pentastar benzinmotor samt en 6-trins automat-gearkasse. Til US Postal er der tale om special-opbyggede biler.

Vognpark på 190.000 køretøjer
Bestillingen skal ses i lyset af, at US Postal har en vognpark på 190.000 køretøjer. Ram ProMaster er en del af den næste generation af postbiler, som er billige både at anskaffe og vedligeholde – samt har god holdbarhed.

Hos FCA, Fiat-Chrysler Automobile, er man stolte over US Postal’s valg af Ram ProMaster – fordi man dér er meget fokuseret på at overholde leveringstidspunkterne til kunderne – hver dag.

Den forhjulstrukne ProMaster til US Postal rummer cirka et tons gods – og har bl.a. 12 surrings-ringe i varerummets gulv og fem surringsringe i siderne. Bilerne er også udstyret med reoler.

Fås i 14 versioner
Sikkerhedsmæssigt er der 35 aktive og passive systemer – bl.a. elektronisk stabilitetskontrol (esc), bakkamera med advarselslyd.

ProMaster fås i 14 versioner – og slår de fleste konkurrenter på brændstoføkonomi, pladsudnyttelse i varerum og kabine, anvendelse – og så totaløkonomi (Total Cost of Ownership.)

US Postal har formentlig også kikket på de mange års erfaring FCA har haft med den europæiske Ducato – bl.a. forhjulstrækket, som er let at håndtere for chaufførerne. Ikke mindst i dårligt føre.

Ram er et mærke under FCA. Det blev etableret som selvstændigt mærke i 2009 – og foruden ProMaster, som nok er nyeste skud på stammen, produceres bl.a. flere typer pick-up og Van’s.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk