Fjerde udgave af den mest sælgende Fiat varebil, Ducato, præsenteres i maj måned – og er hos danske forhandlere allerede i juli måned.

Bilen bygges på fabrikken ”Sevel syd” nær Pescara i det østlige Italien sammen med søstermodellerne Citroën Jumper og Peugeot Boxer i et samarbejde med den franske bilkoncern PSA. Første model kom i 1981, anden model kom i 1992 og seneste udgave kom i 2006.

Siden 1981 er der solgt mere end 2,6 millioner Fiat Ducato og dermed er Ducato også den suverænt bedst sælgende varebil fra Fiat Professional. Fra at være et europæisk anliggende er Fiat Ducato i dag en verdensbil med salg i mere end 80 lande.

Mange nye teknologier
Med tilførsel af mere teknologi og med udviklingsfokus lagt på robusthed, pålidelighed og effektivitet har Fiat Professional skabt en ny varebil med mange nyheder:

Nyt State-of-the-art funktionelt design med LED kørelygter
Ducato fås som varebil i 4 længder og 3 højder med en kassevolumen på mellem 8 og 17m3
Totalvægt op til 4.400 kg
Nye udstyrsversioner – Classic, Tecno og Lounge
Nyt interiør, nye sæder og ny revolutionerende multifunktionsholder til f.eks. iPad og iPhone
MultiJet II motorer med et forbrug blandt de bedste i klassen – op til 17,2 km/l
Standardudstyret med elektronisk stabilitet/kontrolsystem (ESP), load adaptive control (LAC) og Hill Holder.

Forbedret driftsøkonomi
Standardudstyret omfatter radio, MP3-afspiller og Bluetooth-teknologi

Kendetegnet for den nye Fiat Ducato er især de nye og moderne design – som senere vil gå igen i den næste Doblò –  men for ejeren ikke mindst en mere moderne teknologi og en forbedret driftsøkonomi. Ny for lavere driftsudgifter ved reparationer er  den 3-delte forkofanger.

De tre nye udstyrsversioner Classic, Tecno og Lounge  tilbyder varierende udstyr, med blandt andet helt nye sæder og f.eks. en ny kopholder integrereret i midterkonsollen.

Den nye Fiat Ducato er også den første bil i klassen med en multifunktionsholder på instrumentbordet, der kan tilpasses alle enheder af smartphones og tablets.

Nye økonomiske motorer
På den tekniske side er der nye Multijet II motorer – med forbrug op mod 17,2 km/l og CO2 emission på 158 g/km ved kombineret kørsel – noget af det bedste i klassen.

Motorer kommer i følgende versioner:
2,0 MultiJet med 115 hk og moment på 280 Nm  med 5-trins gearkasse, 2.3 MultiJet 130 hk og moment på 320 Nm  og 6-trins gearkasse).
2.3 MultiJet med 150 hk og moment på 350 Nm med 6-trins gearkasse.
3,0 MultiJet med 180 hk og 400 Nm med 6-trins gearkasse.

En optimeret ComfortMatic automatisk gearkasse fås som ekstraudstyr til MultiJet 2.3 og 3.0. På disse motorversioner er servotronic standardudstyr.

Øget nyttelast
Den generelle driftsøkonomi er også forbedret gennem reduktion af bilens vægt samt en øget nyttelast.

En eksempel på dette er det særlige baghjulsophæng i kompositmateriale, der både er lettere og stærkere. Samtidigt er både karrosseri, bremser og kobling blevet stærkt optimeret med henblik på bedre præstationer og længere holdbarhed.

Fra dens amerikanske aflægger Dodge Ram har den bl.a. lånt en ændret og stærkere profil i varerummets paneler.

Forbedret sikkerhed
På sikkerhedsområdet kan nævnes en lang række sikkerhedssystemer – f.eks. øges bilens aktive sikkerhed med standardmonteret esc-stabilitetssystem (ESP) – med forbedret krængningsstabilisering, der både øger komforten og beskytter lasten mod hurtige ratbevægelser og dersaf øget krængning.

Andre standardmonterede sikkerhedssystemer er adaptiv last-kontrol ( LAC), Hill Holder, anti-spin ( ASR) og elektronisk bremseassistent system (EBA). Som ekstraudstyr leveres Fiats Traction + system (let 4×4) med Hill Descent (hjælp ved kørsel ned ad bakke), vognbaneskift (linjevogter) og vejskilt-genkendelse.

Infotainment i top
Infotainmentudstyret omfatter standardmonteret radio med  Bluetooth-teknologi og MP3-afspiller og ekstraudstyret omfatter bl.a. 5-tommer  farve touchscreen , bakkamera og indbygget navigation, samt DAB radio.

Den nye Ducato vil kunne fås som kassevogn, som chassis med enkelt- eller dobbeltkabine og til passagertransport som combi og bus.  Kombineret med de forskellige motorer og gearkasser vil Ducato kunne bestilles i over 10.000 varianter.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk