Det er ved at være en del år siden, at VOTY’s medarbejder kørte rundt i England i en elektrisk Ford Transit Connect. Men kunderne var dengang slet ikke parate – og projektet blev lagt i mølpose.

Men nu vil politikere i den vestlige verden have speedet el-bil processen op – og Ford er klar.

På IAA bilmessen i Frankfurt i disse dage har Fords ledelse meldt ud, at man i 2022 – om tre år – vil have flere elbiler end biler med konventionelle motorer.

Elbiler den nye standard

“Elektrificerede biler er med hastige skridt ved at blive den nye standard inden for branchen. Derfor øger Ford også viften af både elektrificerede modeller og drivlinjer i betydeligt omfang for at imødekomme kundernes vidt forskellige kundebehov. Vi forventer, at elektrificerede modeller udgør størstedelen af vores salg ved udgangen af 2022,” sagde Stuart Rowley, præsident for Ford Europa, forud for åbningen af IAA messen.”

Tidligere i år kunne Ford til et særskilt Go Further-event i Amsterdam meddele, at samtlige biler i deres europæiske modelprogram vil komme i en elektrificeret version.

Transit på strøm

Blandt de elektrificerede nyheder – som netop nu fremvises i Frankfurt – er de helt nye SUV’er Kuga plug-in-Hybrid og Explorer plug-in-Hybrid, samt den nye Transit Custom plug-in-Hybrid og sidst, men ikke mindst den helt nye kompakte crossover Puma Hybrid.

Derudover lanceres Fords fuldt elektriske og Mustang-inspirerede SUV i 2020 med en rækkevidde på op til 600 km beregnet ud fra den nye og strengere WLTP-målemetode.

Ford står til at lancere intet mindre end otte elektrificerede modeller i år, som vil bidrage til et forventet salg på én million elektrificerede biler i Europa inden udgangen af 2022. Yderligere ni modeller forventes at blive introduceret inden 2024.

Power of choise

“Der findes ingen universel løsning, når det kommer til elektrificerede biler. Hver kunde har forskellige behov. Vores strategi er derfor at tilbyde kombinationer af de rette elektrificerede drivlinjer i de rette bilmodeller, som tilgodeser alle typer af kundebehov – vi kalder friheden til at vælge for power of choice,” siger Joerg Beyer, topchef for Fords hold af ingeniører.

Ford har også annonceret en ny ladeløsning, der spænder over hele Europa, som vil gøre hverdagen nemmere for ejere af Fords elektrificerede biler.

Ford har indgået aftale med seks europæiske energileverandører, der tilbyder installation af en ladere til firmaer og private.

Ladere gennem Ford-forhandlere

Med Fords hjemmeladere vil ladetiden blive reduceret til en tredjedel for Fords opladelige hybridmodeller.

Fords partnere vil også tilbyde installation af hjemme-ladere gennem Fords forhandlere.

Dertil vil Ford også introducere en helt ny app for mobiltelefoni og bredbånd, som Ford-ejere kan bruge til nemt at navigere sig frem til offentlige ladere.

400 lynlade-standere i 2020

Gennem et partnerskab med virksomheden ”NewMotion” vil Ford tilbyde kunder adgang til et stort netværk af ladestationer på tværs af hele Europa – mere end 118.000 fordelt over 30 lande.

Ford er også del af det omfattende IONITY-samarbejde, der vil anlægge et netværk af 400 lynlade-stationer på vigtige knudepunkter i hele Europa inden 2020.

Med en ladekapacitet på 350 kW vil IONITY-netværket tilbyde langt kortere opladninger for fuldelektriske biler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk