ITD’s grænsetælling for fjerde kvartal i fjor viser syv procent stigning i trafikken til Danmark – og dermed bevis på øget handel.

Syv procent steg trafikken over den danske grænse i fjerde kvartal 2017 i forhold til året før, og det er ny rekord. Det er resultatet af ITD’s tilbagevendende grænsetælling.

”Der fragtes enorme mængder gods over den danske grænse – og det indikerer, at væksten går i den rigtige retning,” siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Højeste niveau siden 2003

Tællingen viser, at 5.970 lastbiler dagligt kører ind over de danske grænser. Antallet af lastbiler, der kører ind i Danmark, er nu rekordhøjt, og den positive udvikling i væksten fortsætter.

ITD’s grænsetælling for fjerde kvartal i fjor viser, at lastbiltrafikken ind i Danmark ligger på det højeste niveau siden tællingerne begyndte i 2003.

Hvert døgn kører 5.970 lastbiler ind i Danmark. Det er 113 lastbiler flere per døgn sammenlignet med tællingen for 3. kvartal 2017, hvor det samlede antal lastbiler var på 5.857. Inden for det seneste år (det vil sige fra fjerde kvartal 2016 til fjerde kvartal 2017) er trafikken således steget med syv procent (7,1 procent) eller 396 biler per døgn.

Størst vækst på Femern Bælt

Grænsen i Sønderjylland er fortsat Danmarks største internationale grænse for lastbiltrafik. Ud af de i alt 5.970 lastbiler, der dagligt krydser den danske grænse, kører hele 3.616 af lastbilerne over den sønderjyske grænse. Det er en stigning på seks procent det seneste år.

Den største vækst har dog været på Øresund og Femern Bælt.

Fakta:

Vækst i antal lastbiler per døgn og retning samt i procent siden fjerde kvartal 2016:
Sønderjylland: Cirka 186 biler per retning per døgn, cirka seks procent
Øresund: Cirka 112 biler per retning per døgn, cirka ni procent
Femern: Cirka 98 biler per retning per døgn, cirka 10,5 procent

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk