Iveco klarer sig bedst, når vi taler salg af lette lastbiler herhjemme – og det vil sige de tungere udgaver af fabrikkens Daily model.

Ifølge De Danske Bilimportører blev der indregistreret 165 lastbiler mellem 3,5- og 7,5 tons. De 69 enheder eller 41,8 pct. var en Iveco.

Salget er en fremgang fra samme periode i fjor, hvor Iveco solgte 56 enheder eller 37,1 pct. andel.

Mercedes-Benz nummer to

På andenpladsen med 47 enheder kommer Mercedes-Benz med bl.a. de tunge udgaver af Sprinter udgaven. Mercedes har dermed opnået 28,5 pct. af segmentet – som i forvejen hører blandt de mindste segmenter.

I fjor solgte Mercedes-Benz 40 enheder – eller en andel på 26,5 pct.

MAN og Volkswagen

Volkswagen og MAN – fra Volkswagen Group – har solgt henholdsvis 19- og 18 tunge udgaver af deres Crafter og TGE modeller.

For Volkswagen er det en fremgang fra 16 enheder i fjor (10,6 pct.) – men MAN i fjor lå på 23 solgte enheder (15,3 pct.)

Fuso og Renault

Fuso solgte i samme vægtklasse seks køretøjer i år mod syv i fjor – markedsandelen faldt fra 4,64- til 3,64 pct.

På sjettepladsen finder vi Renault med fire solgte biler eller 2,4 pct. andel i år mod 2,65 pct. i fjor – også for fire solgte biler i fjor.

HAKO er med

Fiat og Ford figurerer ikke på salgslisten i år – hvor de i fjor solgte et par tunge varebiler.

Det er til gengæld HAKO med et par indregistrerede maskiner og en andel på 1,21 pct. I fjor blev det til en enkelt maskine på plader – og en andel på 0,66 pct. HAKO er mest kendt for traktorer og redskabsbærere.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk