DFDS, der er Nordeuropas største integrerede shipping- og logistikvirksomhed, har afgivet én af de største ordrer nogensinde på Volvos batterielektriske lastbiler – 125 Volvo FM Electric.

Nu debuterer 20 af disse lastbiler i kommerciel trafik.

14 af de nye Volvo FM Electric, der oplades med grøn strøm, vil blive indsat til transporter til og fra Volvos monteringsfabrik for tunge lastbiler lige uden for Gøteborg.

Egne indgående varestrømme

Initiativet markerer et vigtigt skridt for Volvo Trucks i at nå sine bæredygtighedsmål – at have en 100 pct. fossilfri forsyningskæde i 2040.

Desuden indgår der også fossilfrit stål i fire af de 20 elektriske lastbiler, der nu leveres til DFDS.

“Vi tror fuldt og fast på at gå forrest med et godt eksempel. At begynde at bruge emissionsfrie lastbiler ved transport af vores egne indgående varestrømme er en vigtig del af vores strategi for at skabe et bæredygtigt transportsystem i verdensklasse,” siger Roger Alm, Præsident for Volvo Trucks.

En del af DFDS’ ambition

Udbredelsen af elektriske lastbiler er en del af DFDS’ ambition om at blive CO2-neutral i 2050.

“At erstatte vores konventionelle diesellastbiler med alternativer som Volvo FM Electric vil medføre betydelige reduktioner i vores CO2-udledninger,” siger Niklas Andersson, Executive Vice President og Head of Logistics Division hos DFDS.

Rette infrastruktur

Men denne indsats kræver meget mere end økonomiske investeringer.

”Det er vigtigt at arbejde med energileverandører og førende producenter som Volvo Trucks for at gøre vores klimaambitioner til virkelighed. Omstillingen kræver den rette infrastruktur og samarbejde på tværs af forskellige samfundsområder. Det kan ikke opnås ved at arbejde alene,” siger Niklas Andersson.

4.300 el-lastbiler i 38 lande

Siden Volvo Trucks påbegyndte produktionen af fuldelektriske lastbiler i 2019, har virksomheden solgt mere end 4.300 elektriske lastbiler i mere end 38 lande rundt om i verden.

Volvo tilbyder i øjeblikket branchens bredeste modeludvalg med serieproduktion af seks forskellige elektriske lastbilmodeller, der dækker en bred vifte af transportopgaver i og mellem byer.

Volvo Trucks’ globale mål er, at 50 pct. af alle de nye Volvo-lastbiler, der sælges i 2030, skal være elektriske.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk