For første gang nogensinde er en Jeep i år blevet udnævnt til finalist ved International Car of the Year i Europa – for året 2023.

Der er tale om den nye Jeep Avenger, der kommer til Danmark i løbet af første halvår 2023.
Jeep Avenger er udviklet og designet i Europa til det europæiske marked og vil også blive produceret i Europa.

Avenger tager udgangspunkt i den hårdførhed og soliditet, der kendetegner Jeep, kogt ned i en kompakt fuld-elektrisk B-SUV.

Stort potentiale

B-SUV segmentet er et af de største segmenter i både Europa og Danmark. Jeep Danmark har derfor store forventninger til Avenger, der har potentiale på det danske marked.

”Vi tror, at Jeep Avenger har et stort potentiale i Danmark, fordi den kan tilfredsstille mange forskellige behov,” siger Alexander Thornton Rasmussen, Brand Director hos Jeep Danmark.

400 km rækkevidde

Avenger har 156 hestekræfter – og på trods af et relativt lille batteri på 54 kWt er rækkevidden alligevel på 400 kilometer.

Den kan hurtiglade med op til 100 kW, og det tager 24 minutter at oplade fra 20 til 80 pct. På en 11 kW hjemmelader tager det 5,5 timer at lade bilen op.

Flere el-Jeeps på vej

Jeep Avenger er første model i en række af nye fuld-elektriske SUV-modeller fra det amerikanske bilmærke, der alle har det europæiske marked i fokus.

Det sker som led i Jeeps offensive elektrificeringsstrategi, der skal gøre mærket til verdensledende inden for elektriske SUV’er.

Jeep Avenger kommer til Danmark i løbet af andet kvartal – kåringen af Car Of The Year 2023 sker 13. januar til Bruxelles Motor Show.

Fakta – de syv finalister:
* Jeep Avenger (el/benzin)
* Kia Niro (el/hybrid/plugin-hybrid)
* Nissan Ariya (el)
* Peugeot 408 (benzin/plugin-hybrid/el)
* Renault Austral (benzin/hybrid)
* Subaru Solterra/Toyota BZ4X (el)
* VW ID. Buzz (el)

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk