Alle ved det – og det fleste gør noget ved det. Elektriske køretøjer til distribution er på vej fra de fleste varebil- og lastbilsproducenter. Og nu er Mercedes-Benz klar til at sende deres eTruck i flådeforsøg hos udvalgte kunder.

Bilen blev vist som prototype på IAA transportmessen i Hannover sidste år – så det er hurtigt, at man er klar med de vigtige kunde-tests – kaldet field-tests.

20 tyske virksomheder
I begyndelsen har fabrikken udvalgt 20 tyske virksomheder til at prøve de tunge lastbiler i daglig brug inden bilerne er klar til serieproduktion i 2020. Der er tale om virksomheder, der kører udpræget i byerne – så som renovation-, drikkevare-, førervare- og logistiksektoren.

”Bilerne skal benyttes til normal transport i hverdagen, og målet er bl.a. at bedømme bilernes formåen under forskellige opgaver og med fokus på brugernes behov. Det skal sammenholdes med tilbagemeldinger fra kunder, så fabrikken undervejs i testforløbet kan opdatere køretøjerne. Blandt andet ekstrem kørsel i skifteholdsarbejde vil indgå – ligesom man vil holde øje med opladning og rækkevidde under forskellige forhold,” siger Stefan Buchner, chef for Mercedes-Benz Trucks på verdensplan.

18- og 25 tons biler
Der bruges såvel 18- som 25 tons udgaver af elbilen – og der vil være tale om kølebil, chassisbil og normal stykgodsbil. Test-virksomhederne vil råde over bilerne i en periode på et år.
Undervejs vil Mercedes-Benz Trucks ingeniører fra test-afdelingen følge bilerne – og holde præstationer op mod anvendelsen. Alle informationer vil blive samlet og sammenlignet med de præstationer, som man har forventet.

Urban eTruck er emissionsfri i trafikken, lydløse og har en nytte-last på 12,8 ton.

Fordi de store byer vokser med den hast, de gør, er der behov for, at lyd og emissioner fra distributionsbiler mindskes.

Hos Mercedes er man sikker på, at dette er en sektor, hvor eldrevne lastbiler vil slå igennem inden længe. Batteriernes vægt er ikke længere et stort problem, og kombinationen af kortere afstande og faste terminaler med relativt lange laste-tider er perfekt for eldrevne biler.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk