Den helt nyudviklede svenske ellastbil Volta kører nu fuldskala-tests i logistikkoncernen DB Schenkers netværk på gaderne i Stockholm – den første virksomhed til at teste lastbilen i trafik.

Lastbilen er fremstillet af Volta Trucks, som blev etableret i 2019. Selskabet har investeret stort i udviklingen af arbejdsmiljøet i førerhuset.

DB Schenker koncernen har allerede bestilt 1.500 Volva Trucks lastbiler – og flere af dem vil senere i år køre rundt i de nordiske lande.

Værdifuld tilbagemelding

”Det er en stor opgave at opbygge den nordiske flåde op,” siger Mats Nordin, Business Development Manager hos Volta Trucks.

Volta Zeros design med fokus på arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed repræsenterer, hvordan man i DB Schenker arbejder med arbejdsmiljø.

”Tilbagemeldingen fra vores chauffører og transportører under pilottestene vil være værdifulde, når det er tid til at starte masseproduktionen af de 1.500 lastbiler til DB Schenker,” siger Viktor Strömblad, Head of Land Transport hos DB Schenker i Sverige, Danmark og Island.

Naturligt skridt

Han peger på, at det er vigtigt for koncernen at være på forkant og teste nye innovative løsninger til at reducere udledning fra transport.

”Dette er et naturligt skridt i vores bæredygtighedsarbejde, hvor lastbilens smarte design også skaber et mere sikkert arbejdsmiljø,” siger Viktor Strömblad.

Arbejdsmiljøet vil betyde, at sygefraværet reduceres Volta Trucks har investeret i arbejdsmiljøet og arbejdssikkerheden i kabinen.

Chaufføren i midten

Førerhuset er placeret lavt, hvilket bidrager til et bedre arbejdsmiljø. Derudover kan chaufføren bruge både højre og venstre dør, hvilket øger trafiksikkerheden.

”Det faktum, at dørene åbner ved siden af køretøjet, i stedet for lige ud, øger sikkerheden yderligere. Føreren er placeret i midten, hvilket giver et meget bedre overblik og udsyn. Der er ingen skjulte hjørner,” siger Mats Nordin.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk