Den danske bilimportør K. W. Bruun & Co. får et meget travlt 2024 – med nyheder på stribe. For personbilerne handler det om nyheder fra både koncernens europæiske- og kinesiske mærker – mens nyhederne på varebilssiden alene handler om Europa.

Stellantis er mega store på varebiler med sine mærker Peugeot, Citroën, Fiat og Opel – og vil de kommende år satse på at blive Europas største på varebiler. En hæder, som Renault og Ford i dag kæmper om.

For at være parat til den store Stellantis satsning har selskabet K.W. Bruun Fleet set dagens lys – med fokus på flåder med over 100 køretøjer, der betyder, at halvdelen af varebilsalget skal håndteres af K. W. Bruun Fleet – resten så af forhandlerne.

Nummer ét om tre år

K. W. Bruuns varebilsmærker skal samlet set være nummer ét inden for tre år er meldingen fra den danske bilkoncern.

i slutningen af 2023 var VOTY.dk til test på Balocco testbanen i Norditalien for at prøve de mange nyheder plus se på den nærmeste fremtid – både når det gælder drivliner og design.

På vej hjem

Allerede nu er de kompakte varebiler på vej hjem – Peugeot Partner, Citroën Berlingo, Opel Combo og Fiat Dobló med 136 hk elmotor, nyt 50 kWh batteri plus varmepumpe, onboard charger på 7,4- eller 11 kW (option). Endda med en trailervægt på hele 750 kg.

Dertil en rækkevidde på 330 km WLTP-snit (380 km i byen.) Det taget 30 minutter at lade 80 pct. ved en lynoplader på 100 kW – som der kommer flere og flere af herhjemme.

Brint og el

De mellemstore varebiler fra Stellantis – Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Opel Vivaro og Fiat Scudo – har også 136 hk elmotor, valg mellem to batteripakker på 50- og 75 kWh, opladning med 150 kW ved 80 pct. på 55 minutter. Dertil 50 km rækkevidde og anhængertræk på 1.000 kg.

Denne størrelse er også udviklet i en kombineret brint og plug-in el version – som koncernen venter sig meget af, men hvor Danmark er sat på pause fordi der ikke er nogen brint-fyldestationer.

420 km rækkevidde

Peugeot prøvede for et par år siden af udvikle en eludgave af deres store Boxer – sammen med en tyrkisk fabrik – men det var ikke den store succes.

Nu har Stellantis-partner Fiat en ny elektrisk Ducato på vej – med en teknik som kommer alle koncernens andre store varebiler til dels.

Det vil sige Peugeot Boxer, Citroën Jumper og Opel Movano – med 270 hk og 400 Nm, opladning med 150 kW ved 80 pct. på 55 minutter. Rækkevidde hele 420 km WLTP.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk