Lastbiler og motorsport er mest forbundet med truck-racing, men udenfor Europa køres der flere terrængående rallyes, hvor lastbiler er med til at gøre løbene ekstra spændende.

Mest kendt er Dakar Rally i Sydamerika, som oprindeligt kørte fra Paris til Dakar. Men krig og optøjer fik løbsledelsen til at rykke til et andet kontinent. Løbet starter i år i Rosaro i Argentina den 5. jauar og målet er i Valparaiso i Chile 18. januar.

Modsat rally for personbiler, er der mange teams med fra gamle østlande i de særlige truck-rallyes. Således er tjekkiske Tatra og Liaz sam russiske Kamaz og Maz med – men også store europæiske lastbilmærker som Iveco, MAN, Mercedes-Benz  er med i denne type løb.

Formel 1 kører er med
Desuden ses japanske Hino, Renault og special-producenten Ginaf, der endda har den tidligere hollandske Formel 1 racerkører Jan Lammers i teamet.

Iveco satser som altid hele butikken, når de går ind i et projekt – og et uheldigt 2013 med mange skader og placeringer et stykke nede af resultatlisten skal laves om i år. I 2013 blev Kamaz sejrherre.

Ivecos Gerard de Rooy måtte tage til takke med en fjerdeplads i fjor – efter uheld, som nærmest mere end halverede holdet i mål. I 2012 vandt Iveco dog løbet – og det vil man gentage med nye biler.

Løb på 9.300 km.
Løbet er 9.200 km. langt – med 5.200 km. specialprøver – og 657 kilometer for den længste etape. Størst mandefald ventes dog at blive etapen på 631 km. gennem Atacama ørkenen. Et af de tørreste steder på jorden. I alt er der 13 etaper i løbet.

Samlet vinder sidste år var franske Stéphane Peterhansel og hans andenkører Nasser Al Attiyah i Mini Cooper. I år  stiller de op med hver sin bil.

Et væld af 4×4 biler
På off road-siden for biler/Van’s og pick-up’s stiller tidligere vinder Carlos Sainz op i en fransk SMG Buggy specialbil. Af normale bilmærker kan nævnes Ford Ranger, Mitsibishi Pajero, Mercedes-Benz G, Toyota Land-Cruiser, Nissan Patrol, BMW, Volvo XC, Isuzu, Jeep, Fiat og Great Wall.

For at øge interessen har Iveco etableret en helt ny hjemmeside fra løbet www.iveco.com/dakar. Her kan man følge Dakar rallyet med daglige opdateringer.

Det er fortsat det hollandske team Petronas De Rooy, der har opbygget Iveco-holdet.

Passerer gennem tre lande
Løbet passerer gennem Argentina, Bolivia og Chile – med hjemmesiden bliver man navigeret gennem hele løbet. Hjemmesiden er på engelsk – og ud over teamets resultater, får man de vigtigste opdateringer på hele løbet. Ellers er der også andre hjemmesider – bl.a. den officielle www.dacar.com.

Et specifikt afsnit af hjemmesiden omhandler Ivecos historie i Dakar-rallyet. Den beskriver Iveco holdets mest fantastiske bedrifter i en konkurrence, som har millioner af seere hvert år.

Følg den nye Trakker model
En anden del af hjemmesiden har fået titlen ”Fra Dakar til jobbet.” Det giver Ivecos kunder mulighed for at følge Ny Trakker, som er kendt for sin præstation i hårdt terræn.

Netop Dakar-rallyet giver gode muligheder for at teste køretøjets præstationer og styrke under ekstremt krævende forhold.

En nyhed på www.iveco.com/dakar i år er at Iveco øger aktiviteten på sociale medier. Hjemmesiden er linket til Facebook, Twitter, Youtube, Flickr og Google Picasa. Her findes nyheder i form af tekster, videoer samt billedmaterialer.

Iveco
Iveco, et selskab i CNH Industrial koncernen, er en global leder indenfor kapitalgoder, som er på NYSE (New York Stock Exchange) og MTA (den italienske børs elektroniske aktiemarked).

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervskøretøjer, entreprenørkøretøjer, by- og intercity-busser samt specialkøretøjer til anvendelser inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har over 26.000 ansatte og produktionsvirksomheder fordelt på 11 lande i Europa, Kina, Afrika, Oceanien og Latinamerika, hvor Iveco gør brug af den nyeste teknologi. Mere end 5.000 servicesteder i over 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk