Efter en pæn succes med den elektriske Ford Mustang Mach E kommer der næste sommer endelig en elbil for en bredere kundegruppe – nemlig den nye Explorer, som skal sælges til priser fra 340.000 kroner – og måske 250.000 kroner plus moms som Van.

Fra faktalisten, som blev offentliggjort i forbindelse med præsentationen på eCarExpo i Bella Center,
kan nævnes fuldt digitaliseret instrumentering, LED Matrix forlygter, svingbar trailer-krog (1.200 kg. trailervægt), 20 tommer alufælge, elbagklap og elektrisk lændestøtte i forsæderne.

Mere fart på elbiler

Som så mange andre fabrikker er Ford kommet lidt sent i gang med elbilerne, men nu kommer det til at gå stærkt, og efter Explorer vil en elektrisk model Puma også være klar.

Som storsælger af varebiler er man også for alvor på banen næste år med eludgaver af både den nye E-Transit Custom og E-Transit Courier, for skal gøre udbuddet af elvarebiler komplet. I dag findes foreløbig den store 2-tons E-Transit.

På basis af Volkswagen

Som genvej til den nye Explorer har man udnyttet samarbejdet med Volkswagen. Denne gang er bilen udviklet på Volkswagens kendte MEB platform.

En bil på samme størrelse med den baghjulstrukne ID.4, som den vil dele teknik med – men designet er rendyrket Ford. Som ID.4 vil Explorer også komme i en 4×4 udgave.

Bilen skal bygges på den moderniserede Ford fabrik i Köln. En fabrik, der kun skal bygge elbiler fremover.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk