(LYON)

Og vinderen er: Ford.

To gange måtte Fords europæiske varebilschef Hans Schep her til aften på podiet for at modtage trofæ og hyldest fra formand for de europæiske juryer for International Pick-Up Award og International Van of the Year, Jarlath Sweeney.

Vi er på transportmessen Solutrans i franske Lyon, hvor der her i aften er gallafest og overrækkelse af både pick-up og varebilstrofæer.

Kneben sejr for Ranger

Vinder af Pick-up Award for 2020 er Ford Ranger med 78 point – foran Mitsubishi L200, der fik 72 point.

Kun seks point skilte de to favoritter. Ranger har fået helt ny drivline og mere sikkerhedsudstyr og opdateret interiør – L200 helt nyt ydre design, let ændret undervogn men stort set uændret interiør.

Ford fik også applaus for udviklingen af deres Ranger Raptor – en pick-up udviklet sammen med Fords racing-afdeling, men som er fuldendt til job hos entreprenører, elselskaber og som redningskøretøj – fordi den kan komme overalt.

Sikker sejr til Transit Plug-Hybrid

Vinder af Van of the Year prisen blev ikke overraskende Ford Transit Custom Plug-In, der kører med ren el i byen og via en rækkevidde-forlænger i form af en 1-liter benzinmotor kan nå længere ud på landet end andre el-varebiler. Benzinmotoren driver elmotoren – og ikke forhjulene.

Hans Schep var begejstret for priserne – men også for at Ford fik både første- og andenpladsen i Van of the Year konkurrencen.

Dobbelt-sejr til Transit

Transit Custom Plug-In Hybrid fik 97 point. Transit EcoBlue diesel Hybrid fik 54 point på andenpladsen. Tredjepladsen gik til Volkswagen T6.1.

Ford Transit 48V EcoBlue Hybrid med en mild hybrid løsning blev overraskende toer. Den giver meget bedre økonomi og koster ikke så meget mere.

Plug-In Hybrid Custom modellen er temmelig dyr, men ifølge danske forhandlere er der stor efterspørgsel fra offentlige myndigheder og for deres kunder – ofte håndværkere.

Læs mere på VOTY.dk torsdag

Kun pointene for de to første placeringer i hver kåring offentliggøres.

Læs om VOTY.dk’s begrundelse for afgivelse af stemmerne til årets kåring.
Undertegnede Carsten Teiner – VOTY’s redaktør – er dansk medlem af Van of the Year kåringen siden 1993.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk