Ventetiden har været lang – men på torsdag formiddag sker det endeligt: Ford lancerer deres tunge F-Max lastbil i Danmark – og det sker på Transport 2023 i Herning. Nærmere bestemt i hal E4000 på torsdag klokken 10.

Ford bliver i høj grad en lastbil, som nogle vil kalde i lavpris-gruppen. Sådan har det været på de andre europæiske lande, hvor den har slået godt an.

Premium-mærker

De svenske og tyske producenter – Scania, Volvo, MAN og Mercedes-Benz – opfattes af de fleste i branchen som premium-mærkerne.

Men med automatiseret produktion er kvaliteten god i de fleste lastbiler. DAF er tilmed en del af den store amerikanske Paccar-koncern og Renault en del af Volvo-gruppen.

Nikola kommer med

Iveco har hidtil stået alene – indtil nu – hvor de er gået sammen med amerikanske Nikola, som også fejrer dansk premiere i Herning.

Med to nye lastbilsmærker kommer Danmark op på 10 ialt – hvis man tæller Mercedes-Benz og Fuso som to lastbilmærker.

Hele transportbranchen er repræsenteret på årets udgave af Transportmessen, der således byder på både busser, taxier, varebiler og lastbiler og med flere end 350 udstillere nærmer sig niveauet fra før corona. Af de 350 udstillere er 40 udenlandske.

Grøn omstilling

Det vækker begejstring i både branchen og hos MCH Messecenter Herning, der også er taknemmelig for den store internationale opbakning til messen, som foregår 20-22. april.

Det er naturligt den grønne omstilling, der er i fokus – og netop udstillernes fokus på fremtiden er ifølge formand for Nordic Logistics Association og direktør i DTL – Danske Vognmænd Erik Østergaard noget af det, der gør messen interessant.

Enestående mulighed

Transportmessen i Herning er ifølge Østergaard en enestående mulighed for at få indblik i transportverdenens visioner, der rækker ud over landets grænser.

”Ikke bare møder vi den seneste og banebrydende teknologi til at gøre transportørens hverdag mere effektiv og produktiv. Men vi møder også de nødvendige vejvisere til realisering af den grønne transport i en verden, der er under kolossal udvikling,” siger Erik Østergaard.

Grøn konference

At Transport 2023 zoomer ind på grønne løsninger understreges af, at messen byder på en omfattende Grøn Transport-konference, ligesom Den Grønne Transportpris uddeles på messen af DTL og Jyske Finans.

Derudover tæller programmet DM for Transportlærlinge, mens der også er prøvekørsel og veteranlastbiler på tapetet – hertil kommer et område dedikeret til rekruttering og uddannelse.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk