Hvis der nogen, der kan bryste sig af hæder på Transport 2023, så er det DAF Trucks, der som de færreste har vundet Truck of the Year trofæet to år i træk.

Det lykkedes med New Generation modellerne XF, XG og XG+ for 2022 – og igen i år for den nye mellemklasse lastbil XD, der kun så småt er på vej til de danske kunder.

Alle de prisbelønnede lastbiler er med på DAF standen i Herning.

Også eludgave

Som CF modellen vil XD også blive udbudt i en eludgave – ligesom den mindste DAF LF Electric – og de elektriske DAF lastbiler er naturligvis også med i Herning. Derimod ventes det ikke, at DAF’s brint-prototype lastbil kommer med.

New Generation udgaverne har taget Danmark med storm – aldrig har interessen for de hollandske lastbiler været større.

Det skyldes ikke mindst, at DAF Trucks er den første lastbilproducent, der har udnyttet de nye vægt- og længdebestemmelser til lastbiler i EU.

Store forbedringer

Det har betydet bedre plads i førerhuset – og dermed bedre komfort. Dertil bedre aerodynamik og bedre brændstoføkonomi. I alt er fronten i XG- og XG+ forlænget med 16,5 cm – ligesom akselafstanden er øget.

DAF XD er udviklet til distribution og anlægskørsel, og den nye serie bygger på samme platform som langtursserierne XF, XG og XG+.

I den nye XD-serie er det direkte udsyn markant forbedret i forhold til CF modellen – og det er en nøglefaktor for distributionslastbiler. Dertil kommer bedre komfort i kabinen, forbedret aerodynamik og brændstofeffektivitet samt øget sikkerhed.

Også eftermarkedet er med

”Udover køretøjer vil der også være mulighed at se en masse videoer, som fortæller om vores diverse systemer så som komfort, sikkerhed, direct vision, elektrisk og vecto. Vores medarbejdere fra eftermarkedet samt PACCAR Parts vil også være på standen,” siger Rita M. Hansen, Marketing & Office Manager hos DAF Trucks Danmark A/S.

På DAF standen er der repræsentanter fra DAF Trucks Danmark og fra DAF-forhandlere – så det danske DAF netværk er rigt repræsenteret med både kendte og nye ansigter.

Har man en sød tand, så serveres der som altid de kendte hollandske småkager Stroopwafels – sammen med kaffe, the, øl og vand.

”Vi glæder os til at møde både nuværende og potentielle nye kunder – samt samarbejdspartnere,” siger Rita Hansen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk