Ford i Europa præsenterer nu en fabriksbygget varebilsudgave af Fiesta modellen med mild hybrid motor (mHEV).

Denne udgave kommer dog ikke til Danmark, da prisen skønnes at blive for høj.

”Bilen bliver for dyr i forhold til en lokal opbygning,” siger Tom Maxmølris, chef for Ford varebiler i Danmark, til VOTY.dk.

Ombygges herhjemme

Den vil i stedet således blive ombygget herhjemme, som det har været tilfældet med den seneste Fiesta udgave.

”Den nye mHEV udgave af Ford Fiesta kommer hertil som personbil med det nye modelår senere i år- og kan dermed også ombygges herhjemme.”

1-liter benzinmotor med 125 hk

Tom Maxmølris fortæller, at udfordringen med ny teknologi jo ofte er, at det koster lidt penge at være med helt fremme og være grøn.

Fiesta mHEV sættes i produktion senere i år med en 1-liter benzinmotor på 125 hk EcoBoost hybridteknik med god overskudskraft sammen med forbedret brændstoføkonomi og lavere CO2 udslip på 96 gram/km (Ford opgiver her NEDC-tal).

Supplerer Custom PHEV

Hybrid Fiesta som Van supplerer Fords Transit Custom PHEV plug in hybrid model, som netop er kommet på det danske marked.

Dertil kommer 48 volt mild hybrid dieseludgave af Transit Custom og 2-tons udgaver. De er p.t. ikke på det danske marked.

Alle hybrid-bilerne udgør kun en lille del af de i alt 18 el-køretøjer, som kommer på markedet i Europa inden udgangen af 2021. Blandt dem i øvrigt den helt elektriske Transit 2 tons.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk