For mange patienter kan det være en voldsom psykologisk udfordring at sætte sig ind i en bil efter en trafikulykke.

Det kan være patienter med svære funktionsnedsættelser – der måske er efterladt med svære rygmarvsskader, der har konsekvenser for deres førlighed – og dermed også muligheden for at køre bil.

Men her hjælper Fords nye køresimulator – Adapta – patienterne med at overvinde deres frygt.

Speciel Ford Mustang Mach-E

Tidligere i år lancerede Ford Spanien en specialudviklet Mustang Mach-E med Ford Adapta.

Det er Fords første fuldelektriske bil udviklet til personer med funktionsnedsættelser.

Det er de samme features, der går igen i køresimulatoren, hvor håndtag ved rattet har erstattet bilens speeder og bremsepedal.

Hospital i Toledo

Fords køresimulator er fast inventar på det spanske hospital, National Hospital for Paraplegics, i byen Toledo.

Her hjælper køresimulatoren patienter med at få mere mobilitet og mulighed for at kunne vende tilbage bag rattet i en bil.

Hospitalet er et nationalt center for forskning, udvikling og træning indenfor rygmarvsskader.

En lang proces

Genoptræningspatienterne er ofte tilknyttet centret i længere tid, fordi genoptræningen kan være en lang proces – både fysisk og psykisk.

Det er Ford Spanien, Fundación ONCE og Fords e-sportshold, Team Fordzilla, der står bag den prisvindende køresimulator, der er udviklet af Hi-Speed Simulators.

Gør patienterne trygge

Køresimulatoren anvender de samme teknologier som Ford Adapta, et spansk projekt, der i udviklingen af biler tager hensyn til personer med funktionsnedsættelser, så bilen tilpasses den enkeltes behov.

Med hjælp af kørsel på virtuelle veje i simulatoren kan patienterne blive trygge ved den nye måde at køre bil på, inden de skal færdes i trafikken.