Nostalgi er jo dejlig – og taler vi biler, så har Fiat ligget længst fremme i mange år med Fiat 500, som jo ligner sig forgænger fra 50’erne og 60’erne betydeligt.

Men nu har designerne i Torino endelig indrømmet, at brugen af 500 betegnelsen til bl.a. den store Fiat 500 X måske var overdrevet.

Så nu har man igen kikket i historiebøgerne og har fundet betegnelsen 600 frem – fra en anden klassisk Fiat fra samme periode. Den nye bil hedder så 600e, for den skulle jo komme i en elektrisk udgave.

Alle ville have grå biler

Nostalgien følges så op med lidt mere spræl i udseendet – nemlig ved at droppe de kedelige grå nuancer, som Fiat biler de seneste årtier har været kendt for.

Det har selvfølgelig været kunderne, der valgte, hvilke farver, deres biler skulle have – faktisk er den grå farve den mest populære farve til biler i Frankrig.

Det gælder også Storbritannien, hvor 25,7 pct. af nye biler i 2022 var grå – svarende til 415.000 enheder.

Det søde liv

De italienske designere har kikket ud af vinduerne i designstudiet og set, hvad Italien er berømt for – nemlig Il Dolce Vita eller det søde liv – og hvad deraf følger med som italiens hav, sol, marker og himmel.

“Fiat bør være mærket for glæde, farve og optimisme. Vi ønsker at inspirere folk til at leve med optimisme og positivitet, og dette vil også være en af missionerne for den nye Fiat 600e,” fortæller Olivier Francois, administrerende direktør for Fiat.

Han understreger, at Italien er farvernes land- og at Fiat-biler nu også er det.

Teknikken født i Frankrig

Teknikken til 600e er dog ikke født i Italien, men i Frankrig – og den finder man i alle nye biler fra Stellantis koncernen.

I mange år har der stort set kun været en enkelt lille familiebil fra Fiat – nemlig utallige udgaver af Fiat 500. Biler som Panda og Punto har glimret ved deres tilstedeværelse i salgslokalerne i årevis.

Underligt, når man tænker på, at Fiat i det gamle årtusinde producerede et væld af modeller – så som Fiat 124, 127 og 128.

Det samme med varebiler

Men måske er der håb om helt nye tider med en masse sjove og spændende biler – selv om teknikken er den samme som hos alle de andre biler i koncernen.

Varebilerne hos Stellantis er efterhånden også de samme – bare med en let ændret front – men det handler jo om økonomi.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk