Ford og Google har indgået et strategisk partnerskab, der tager Fords biler og online-tjenester til et nyt niveau.

Som en del af det nye seks-årige partnerskab, der begynder i 2023, vil biler fra Ford koncernen world-wide fremover være understøttet af Android med Googles apps og tjenester indbygget.

De to kæmpe-koncerner på hver deres felt har etableret en ny samarbejdsgruppe ved navn Team Upshift, som vil udnytte begge parters ekspertiseområder – samt danne grundlag for personaliserede brugeroplevelser samt udvikle nye it-løsninger.

Nye kræfter

Team Upshift forventes at arbejde med vidt forskellige projekter, der bl.a. vil spænde fra at udvikle nye måder at købe Ford-biler på til at tilbyde nye it-drevne ejerskabsløsninger.

“Vi er lige nu i gang med den mest omfattende transformation i Fords historie med elektrificeringen af vores biler, nye digitale features og selvkørende teknologier. Vores nye og omfattende samarbejde med Google giver os helt nye kræfter på innovationsfronten, der for alvor vil modernisere vores forretning og give vores kunder bedre produkter end nogensinde,” udtaler Jim Farley, Fords administrerende direktør.

Opfindelser fra begyndelsen

Henry Ford begyndte med at bygge biler for næsten 120 år siden – han etablerede sin virksomheden 16. juni 1903 – og selskabet er bl.a. kendt for en række opfindelser i bilindustrien. Mest kendt er nok samlebåndet.

”Vi vil anvende det ypperste fra vores verdensførende platforme på kunstig intelligens, dataanalyse og cloud-løsninger til at transformere Fords forretning og tilbyde nye bil-teknologier, der vil give kunderne endnu mere sikkerhed på vejen og endnu bedre tilkobling til omverdenen,” siger Sundar Pichai, administrerende direktør for Google og Alphabet.

Avancerede teknologier

Google vil fremover være Fords foretrukne cloud-udbyder. Allerede i indeværende år vil Google bistå Ford med at udnytte Google Clouds avancerede ”AI Machine Learning- & Data” analyseteknologier til at fremme bilproducentens digitale omstilling.

Ifølge Wikipedia betyder Google’s “AI”  Artificial Intelligence – det er en division af Google dedikeret til kunstig intelligens.

Android styresystem

Android vil som integreret styresystem også give både bl.a. Ford mulighed for at udvikle egne apps, der løbende forbedrer hele ejer- og brugeroplevelsen i Fords biler.

”Vi bestræber os intensivt på at udvikle uundværlige produkter og løsninger, der er unikke for Ford. Og det vil vores nye samarbejde bane vejen for med Googles apps og tjenester i verdensklasse,” siger Jim Farley.

Google Cloud og Ford

Google Cloud vil yderligere forbedre kundeoplevelsen med differentierede teknologier og personaliserede tjenester.

Google Cloud vil fremskynde moderniseringen af Fords produktudvikling, bilproduktion og forsyningskæde, herunder udforske hvordan ”Vision AI” kan bruges til at uddanne produktionsmedarbejdere og optimere produktionen på Fords samlefabrikker.

Google Cloud vil øge implementeringen af datadrevne forretningsmodeller, så kunder kan modtage direkte notifikationer om f.eks. service og andre relevante informationer.

De nyeste teknologier

Ford og Google har en fælles vision om at levere lettilgængelig, mere sikker og mere effektiv online-tilkobling af biler, som minimerer førerens distraheringer under kørslen. Fords kunder vil dermed også løbende have de nyeste teknologier til rådighed med trådløse online-opdateringer.

Fra 2023 vil både Fords kunder kunne drage fordel af Googles digitale løsninger.

Disse bygger på Googles styresystem Android, som bl.a. består af verdensførende apps og kort- og stemmestyrings-teknologier.

De digitale løsninger

Det gælder Google Assistant, der giver avanceret stemmestyring, så føreren kan holde øjnene på vejen og hænderne på rattet.

Det gælder Google Maps som bilens primære navigationssystem, så man kan nå sin destination endnu hurtigere med direkte informationer om trafikken i realtid og automatisk ruteændring.

Det gælder Google Play, der giver adgang til ens foretrukne apps med et stort udvalg af musik, podcasts, lydbøger og meget mere. Googles apps vil være optimerede til at indgå som en integreret del af Fords biler.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk