Fords erfarne rally-team drog i dag fra deres base-camp i Buenos Aires i Argentina til startbyen i årets Dakar Rally, Rosario. Alt er klappet og klart. Nu venter udfordringerne i sanddynerne.

Her er der åbnings-højtidelighed søndag inden feltet af biler, lastbiler og motorcykler sendes ud på den for denne bilgruppe 9.300 km lange rally-rute, inklusive transport-etaper. Spacieletaperne udgør 3.900 km.

Team Ford Racing er vant til at præparere utallige VM rallyes – men Dakar er noget andet. De to hold fra  Neil Woolridge Motorsport (NWM) in Syd Afrika og South Racing i Europa ankom allerede  29 December til Argentina.

Mange hjælpe-køretøjer
Siden har man gjort de to Ranger pick-up race trucks klar – foruden følgebiler og servicebiler  således T4 race-trucks, to hjælpe lastbiler og fem Ranger hjælpe-køretøjer. Det skete på Fords Pacheco fabrik i Buenos Aires.

Forberedelserne inkluderede 12 tons reservedele, værktøj, 112 Michelin special-dæk og præparering af køretøjerne.

Fra Buenos Aires til Rosario er der 300 km. Her hlder Ford sin første pressekonference om eftermiddagen lokal tid.

Afsluttende test i Buenos Aires
”Det har været en kæmpe opgave at få bilerne på plads, men alle har gjort et kæmpe arbejde – og vi er klar til løbet,” siger Scott Abraham, Team Manager for South Racing.

Alle venter spændt på at komme i gang med løbet, fortæller Neil Woolridge, Team Manager for NWM.

“Lucio Alvarez og Chris Visser gennemførte begge en afsluttende test I Buenos Aires – og begge er tilfredse med køretøjerne, som teamet har gjort meget ud af op til løbet. Alvarez kan ikke forstå, at det er samme bil, som han testede i Afrika før afrejsen til Sydamerika i september i fjor, fortæller Woolridge.

Første etape fra Rosario til SanLuis er på 809 km – inklusive 629 km. normal vej og 180 km. specialprøver.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk