Ikke en eneste ny personbil har Ford med som nyhed på den store biludstilling i Detrot, som lige har åbnet portene. Alle Ford nyheder handler om varebiler.

Det er den nye store Transit, som afløser Ford succes gennem flere generationer – E-serien – og den nye Transit Connect, der er  i centrum – plus en prototype på verdens mest solgte enkelte bilmodel F-serien pick-up modellen.

Kæmpe marked for varebiler
Men måske der der en idé i Fords politik, for 47 pct. af alle  kommercielle køretøjer på amerikanske veje har Fords logo på fronten. Transit – så er det lige Europas mest solgte varebil og i et halvt århundrede den mest solgte varebil i Storbrittanien – ligesom den er det herhjemme.

Men teknikken under hjælmen er lidt anderledes i USA end i Europa. Her er der en V6’er – den 3.5-liters Ecoboost V6 og for første gang I USA en diesel – en ny 5-cylindret 3.2-liters motor I Duratorq familien. Men ikke et ord om fremtidige motorer til Europa.

Andre motorer i Europa
Den nye super-Transit skal bygges I et opdateret Kansas fabriksanlæg – og Transit USA får tre højder – med et varerum tre gange større end en gamle E-serie, Transit Connect I den nye udgave kommer også til Europa – men nok ikke med samme motorer – f.eks en 2,5 liters benzinmotor.

Til gengæld vil vi se den med de samme tre akselafstande og en 1,6 liters Ecoboost motor. Connect kan man fylde 725 kilo i – og trailer-vægten er på 900 kg.

Varebilsalg vil stige med 28 pct.
Der er dog god til at overveje et køb – for begge Transit kommer først til salg i USA i slutningen af 2013.

For Ford er der grund til at vælge varebiler som nyt mål – for markedet for varebiller ventes i at stige med 28 pct. – eller i alt 4,8 mio. biler frem til 2017 – og Van-markedet vil øges med 29 pct.. Så Ford har en pointe.

Den nye F-serie på udstillingen vil vise vejen frem for pick up markedet – ligesom den nye  og mindre Ranger har gjort indtil nu

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk