Hvert år kommer cyklister til skade i såkaldte dørulykker, hvor de bliver ramt af en åben bildør fra en parkeret bil.

De såkaldte dørulykker er efterhånden hverdagskost i de større byer og opstår ofte i travle gader, hvor en bilist er på vej ud af sin bil og i den forbindelse overser en forbipasserende cyklist.

Men nu præsenterer Ford en ny intelligent teknologi – Exit Warning – der netop advarer bilisterne om forbipasserende trafikanter for at undgå ulykkerne.

Mest aktuel for varebiler

Exit Warning er særlig aktuel for Fords varebilskunder, som har mange stop på deres daglige rute, hvor man skal in og ind af bilen – og det skal i reglen ske meget hurtigt.

Med Exit Warning teknologien registrerer sensorer på blandt andet bilens sidespejle, når andre trafikanter er på vej forbi ens bil.

ikon på touchscreen

Der er tele om en mere avanceret form for blindvinkel-alarm, hvor de også dukker et ikon på bilens touchscreen samtidig med advarselslyde.

Her kan man også se, på hvilken side, faren er ved at opstå – hvis det f.eks. er en chauffør-medhjælper, der er på vej ud.

Ser ikke fodgængere

Sensorerne opfanger kun trafikanter med en hastighed på over syv kilometer i timen – og det aktiveres derfor ikke af fodgængere, der går forbi på fortovet.

Ikke mindst i forbindelse med julehøjtiden leveres tusinvis af pakker om dagen af chaufførerne i varebiler. Leveringer, der både kan være udfordrende og krævende i de travle gader.

Custom og Tourneo

”Ved at tilbyde Exit Warning teknologien i den nye Transit Custom, håber vi på at kunne gøre disse leveringer endnu mere sikre for Ford Pro chaufførerne – men også for andre trafikanter,” siger Hans Schep, general manager, Ford Pro.

Exit Warning er tilgængelig i den nye Transit Custom varebil – samt i minibus-udgaven af Transit – Tourneo Custom – hvor systemet også virker på bilens skydedør.

Fords kommende elektriske personbil, Ford Explorer, vil også kunne fås med Exit Warning systemet, der også introduceres på flere nuværende Ford-modeller næste år.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk