Renault 5 er et ikon, og nu har Renault løftet lidt mere af sløret for, hvad vi kan forvente os af den franske minibil, der får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve den 26. februar.

Nemlig op til 400 kilometers rækkevidde og en pris, der begynder på 25.000 Euro eller 187.500 kroner.

Med sine blot 3.92 meter længde er den en ideel bybil – både til gods- og passagertransport.

Ekstra god komfort

Den kommer med et 52 kWh stort batteri, der som nævnt giver en rækkevidde på 400 kilometer, som bilen kan også bruges til længere afstande.

Har man ikke brug for så lang rækkevidde, og er byen det primære sted man har brug for at transportere sig, vil den også kunne fås med 40 kWh batteri.

Bilen er bygget på fabrikkens ”AmpR Small” platformen, hvorfor R5 også får multi-link affjedring – med uafhængig affjedring – normalt noget man ser på biler i en større klasse,  og som giver ekstra god komfort.

Originalen fra 1972

Renault 5 er en teknologisk avanceret bil, og det er den første elektriske Renault, der er udstyret med V2G teknologi. En teknologi, der gør, at den både kan modtage og afgive strøm til strømnetværket.

Men allerede nu er der lagt i kakkelovnen til en spektakulær lancering. Renaults franske reklamebureau sætter her tre måneder inden Geneve en stor reklamekampagne i gang. Navnet på kampagnen er R5VOLUTION IS BACK.

Da originalen blev lanceret tilbage i 1972, var den i den grad en nyskabelse – og i 2024 får den så ny energi som en elbilbil, der er designet og produceret i Frankrig med hele Europa som legeplads.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk