Ford præsenterer midt i 2023 den nye Transit Custom – både som Van og som minibus.

Først med dieselteknik sammen med intelligent 4×4 system – og senere på året følger så elektriske (E-Tourneo) udgaver og plug-in-hybrid udgaver. Alle med 8-trins automatgear.

I dag løftes officielt nyheden om minibus-udgaven – kaldet Tourneo – der som hidtil produceres i samarbejde med Ford Otosan i tyrkiske Kacaeli.

370 km rækkevidde

De fleste ser især frem til eludgaven af den nye Tourneo bus, der har 370 km rækkevidde og 125 jævnstrøms-opladning – især til lokal- og regional persontransport, taxi og shuttle service bus.

Eludgaven har et 74 kWh batteri med en 160 kW elmotor. Bilen kan køres med 1-pedal kørsel med opsamling af strøm ved opbremsning og friløb. En onboard 11 kW vekselstrøms tre fase lader er standard.

Ved opladning via Wall-Box og vekselstrøm tager det fem timer at lade bilen op – med hurtiglader 15-80 pct. på 41 minutter. Fem minutter tager det at oplade en ekstra rækkevidde på 38 km.

Første af fire nye el-Van’s

Transit Custom Electric er den første af fire nye elektriske erhvervsbiler fra Ford Pro, som er klar senest i 2024.

Plug-in udgaven kommer med en parallelhybrid teknik – med en 2,5 liter benzinmotor samt en elmotor og 11,8 kWh batteripakke. På ren el kan man køre 50 km.

Dieseludgaver yder 135-, 150- eller 170 hk – sammen med 8-trins automat-gearkasse eller 6-trins manuel gearkasse.

Fås med topudstyr

Tourneo kan fås i mange udstyrsudgaver – som basis-bus og som luksus-bus med læderstue med op til otte sæder, 19 tommer alufælge, B&O lydanlæg, 3-zone klimaanlæg, digitalt nøglesystem, panorama glastag, fleksibel bestoling, el-skydedøre og multijusterbart rat.

Dertil 2,3 kW strømudtag for arbejdsmaskiner og til fritid – samt uafhængig affjedring for og bag, LED Matrix lygter samt 13 tommer touchscreen med Fords SYNC4 infotainment-system.

To tons traiiler på eludgave

Som varebilsudgaven bliver der mulighed for FordPass Pro app og FordLiive connected uptime system som led i Ford Pro platformen. Samt 30 seperate moduler til at modtage Ford Power-Up ”over-the-air” software-opdatering.

Modsat mange andre el-køretøjer må E-Tourneo Custom trække en trailer på to tons. Dieseludgaver med op til 2,5 tons. Bilen fås med kort- og lang akselafstand.

Sikkerhedsniveauet er højt – med adaptiv fartpilot, linjevogter, advarsel med tværgående trafik ved bakning, p-assistent og 360 grader bird view kamera.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk