Toyota præsenterer i morgen deres nye varebil Proace, som skal løfte arven for den hedengangne Hiace.

Mange trofaste Toyota Hiace kunder har været bekymrede over skiftet til fransk bilindustri – men det skal de ikke være ifølge Applus Bilsyn årlige bilsyns-rapport.

Proace bygges af PSA, Peugeot/Citroën, og det kan have været en god løsning for Toyota at få en bil, som er identisk med bl.a. Citroën Jumpy – for i nyeste varebilstaststik fra Applus Bilsyn ligger Jumper årgang 2008 bedst af alle testede varebiler for årgangen – selv bedre end Hiace 2008.

Hiace suveræn i alle år
Set over alle årgange er Hiace den suveræne og mest holdbare varebil – med Jumper 2008 har været en stærk årgang ifølge Applus Bilsyns statistik.

34,3 fejl pr. 100 syn af den pågældende model og årgang. Rundt regnet opdager den bilsagkyndige med andre ord blot en fejl, for hver tre Citroën Jumper årgang ’08 der ruller ind i synshallen.

Det halter dog lidt mere med de ældre årgange. Ser man på Citroën Jumper fra 2006, ligger den placeret midt i feltet, mens den i årgang 2004 er at finde på jumbopladsen.

Betragteligt færre fejl
”Jumper’en har ikke blot lidt færre fejl end den næstbedste varebil men betragteligt færre fejl, og det er ret overraskende. Til gengæld er det lige efter bogen, at Toyota dominerer toppen af listerne i de forskellige årgange”, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

For de fire år gamle varebiler har Iveco Daily flest fejl med 98,4 fejl pr. 100 syn. Det er flere fejl end en 12 år gammel Toyota Hiace.

Toyota er i det hele taget klart bedste varebil set over alle årgange, og netop Hiace skiller sig ud med en model i top 3 for samtlige aldersgrupper.

Faktaboks: Sådan er statistikken udarbejdet
Statistikken omfatter alle varebiler synet i 2012. For at indgå i statistikken skal en varebilmodel i den pågældende årgang have været synet mindst 100 gange. Herefter udarbejdes en fejlstatistik på antal fejl pr. 100 syn. Undersøgelsen omfatter kun varebiler, og fejlstatistikken er udelukkende opgjort på baggrund af synsrelaterede fejl, som ofte kan have betydning for færdselssikkerheden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk