Biludstillingen i Genève er for de fleste besøgende et overflødighedshorn i lækre nye bilmodeller – eksempelvis fra Lamborghini, Ferrari, Bentley og Rolls- Royce.

Nyheder, som kun få mennesker har råd til. Eller et væld af fantasibiler, så aldrig kommer længere end hallerne på den schweiziske udstilling.

Men tager man de danske, gule briller på, så åbner der sig mange chancer for en super-bil til halv pris.

Halv pris plus moms
En varebils-udgave af en SUV eller Crossover koster som tommelfinger-regel havldelen plus moms

Vi talte med flertallet af de danske importører, og de melder alle sammen om fortrøstning – noget som de også mærkede hos deres forhandlere.

Når danske Nissan forhandlere eksempelvis indregistrerer mere end 30 Juke Nismo specialbiler til 400.000 kroner på hvide plader – eller 200.000 kroner på gule plader, så tolkes det som optimisme – noget, som ikke var sket, da finanskrisen var på sit højeste.

Lavt beskatningsgrundlag
Andre importører prøver at få gang i salget af lidt større biler ved at komme med gode tilbud – så som Hyundai, der netop har lanceret en privat-leasing pris på en i40 model til 2.995 kr. om måneden.

Eller Toyota, der går ud med billige priser på beskatningsgrundlag på nye RAV4 modeller –inden man er blevet enige med fabrikken om de endelige priser. RAV4 er for 75 pct. vedkommende ellers solgt som Van i Danmark.

Flere lidt større biler
Mellem halvdelen og tre fjerdedel af alle nye personbiler i Danmark er i dag de små biler i A-segmentet – men bl.a. Peugeot ser nu en lille ændring til større biler – nu sælger B-klasse bilen 208 bedst – og den fås jo som bekendt også som Van.

Hos Skandinavisk Motor Co. har man stor tiltro til den nye Golf st.car, som i design minder om en mini-Passat. Største konkurrent er måske nærmest den nye Skoda Octavia st.car.

Til gengæld er mange sikkert glade for den nye Golf GTI og diesel-pendanten Golf GTD. Selv en Golf på gas er på vej. Alle disse biler storsælger også som Van’s – og netop biogas ventes at få bedre fodfæste.

Flere biler med alternativ energi
Flere og flere importører er begyndt at tænke i biogas/naturgas biler efter at regeringen har ændret beskatningen, så den matcher dieselbiler.

Alternativ energi er nemlig et vigtigt element på udstillingen, hvor BMW senere på året lanceret deres i3 elbil, mens plug-in hybrid bilen i8 først kommer næste år. PSA spiller ud med Hybrid-luft på Citroën C3 og Peugeot 2008 – hvor trykluft betyder 45 pct. reduktion af brændstoffet ved bykørsel.

Venter på ny bil-beskatning
Men hos De Danske Bilimportører ved direktør Bent Mikkelsen kun, at regeringen har lovet ny miljørigtig bilbeskatning efter norsk model inden næste valg.

Imens kan man så vælge en luksus-Van som den nye BMW 3GT, Mercedes A45 AMG, Audi A3 e-tron plug-in hybrid, Audis 310 hestes Q3 RS, Peugeot 208 GTI og racerbilen 208 T16 – samt Renault Clio RS (det bliver debut i Danmark for RS serien).

Kia lancerer også sine nye C’eed GTI serie på gule plader og Seat sin sporty Leon SC ligesom Nissan har en Van-udgave af den nye Note.

Praktiske Crossover biler
Men – alt er ikke sport og højt forbrug.

Praktiske og rummelige Cross Over- og SUV biler fortsætter – i Genève bl.a. den nye SX4 Cross Over fra Suzuki, 2008 fra Peugeot, Captur fra Renault, Fiat 500L Trekking fra Fiat, SRX fra Cadillac, XC 60 fra Volvo, EcoSport fra Ford og Santa Fe fra Hyundai.

Måske ikke alle i stil med ”kiosk-baskere” – men enkelte vil sikkert være storsælgere som Vans’s

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk